van der Horst

Correa maakt comeback, na zware crash in Spa in 2019

Juan Manuel Correa
Juan Manuel Correa
Achttien maanden na een schokkende crash in Spa, tijdens de Formule 2 race op zaterdag, waarbij hij zijn beide benen braken en hij in coma raakte is Juan Manuel Correa hersteld van zijn verwondingen. Hij is klaar voor een terugkeer op circuit en dat doet hij in een FIA Formule 3-test op de Red Bull Ring in Oostenrijk.
In Oostenrijk voegt de Ecuadoreaans-Amerikaanse racer zich bij ART Grand Prix voor de tweedaagse test. Correa doet dat met een speciale helm als eerbetoon aan zijn overleden collega Antoine Hubert. De Fransman bezweek aan de gevolgen van de Formule 2-crash op zaterdag 31 augustus 2019. Het logo van Hubert staat op de helm van Juan Manuel Correa. Hij toonde de helm op zijn Instagram.

“Ik ben ART Grand Prix super dankbaar. Het betekent veel voor me dat ze in mij en mijn comeback geloven. F3 is een tussenstap. Mijn droom is nog steeds om de Formule 1 te bereiken en dit is de eerste stap in mijn comeback", zei Juan Manuel Correa in februari toen hij zijn terugkeer aankondigde.

Er zullen nog twee F3-tests plaatsvinden in Spanje, in de aanloop naar de eerste manche van het Formule 3-kampioenschap in 2021, op Circuit de Catalunya op 7 en 9 mei.
 Foto: Juan Manuel CorreaSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Imaani Barée in Circuit Internationaal op dinsdag 6 april 2021.
  • LTF

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons