van der Horst

Coupes de Pâques: Minder geluk voor de Belgen op dag twee

Lorens Lecertua - Chazel Technologie Course
Lorens Lecertua - Chazel Technologie Course
Onze landgenoten konden op de tweede dag van de Coupes de Pâques te Nogaro hun prestaties van de eerste dag niet herhalen. In het FFSA GT4 kampioenschap was Benjamin Lessennes opnieuw onze beste vertegenwoordiger, hij eindigde samen met Ricardo Van der Ende als zevende algemeen en vijfde in de Silver Cup. Lorens Lecertua sloot de tweede race van de Alpine Elf Europa Cup af op de zesde plaats. Yani Stevenheydens werd dan weer bij de start van de formule 4 race uitgeschakeld.
Benjamin Lessennes/Ricardo Van der Ende - BMW M4 GT4
Benjamin Lessennes/Ricardo Van der Ende - BMW M4 GT4
Geen podiumplaatsen voor onze landgenoten in het FFSA GT–GT4 kampioenschap. Nadat ze hun derde plaats in de eerste race verloren na een tijdstraf, eindigden Benjamin Lessennes en Ricardo Van der Ende met de BMW M4 GT4 van L'Espace Bienvenue de tweede race op de zevende plaats. Stéphane Lémeret en Corentin Tierce (CMR Alpine A110 GT4) werden pas veertiende algemeen en zevende in de Silver Cup. De CMR Alpine van Florian Van Dooren en Stépane Auriacombe moest de strijd al staken na twee ronden. De zege ging naar Jimmy en Teddy Clairet (AVR AVVATAR Porsche 718 Cayman GT4 RS CS), die profiteerden van een zeer late îtstop om de leiding van de race te nemen.

Yani Stevenheydens - formule 4
Yani Stevenheydens - formule 4
De tweede race van de Alpine Elf Europa Cup werd gewonnen door Tim Mérieux, die bijna gans de race vooraan reed. Lorens Lecertua reed op een gegeven moment vierde en probeerde nog de derde plaats af te pakken van Romain Favre, maar hij viel op het einde van de race terug naar de zesde plaats. RACB National Team rijder Yani Stevenheydens kwam niet ver in de derde race voor de formule 4, bij de start werd hij aangereden door een concurrent en voor hem zat de race er op.

Foto's: Chazel Technologie Course, FFSA GT & RACB National Team



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in FFSA GT Tour op maandag 10 april 2023 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Nogaro.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons