van der Horst

Credeco by Leader, partner van de VW Fun Cup en vaste waarde in Biplace

VW Fun Cup #361 - Credeco by Leader
VW Fun Cup #361 - Credeco by Leader
Meer dan honderd teams bereiden zich op dit moment voor op het Franco Fun Festival, op 25 en 26 mei op het circuit van Spa-Francorchamps. Onder hen ook de #361 ingezet door Credeco by Leader, een Biplace die tijdens de derde confrontatie van de VW Fun Cup powered by Hankook opnieuw bestuurd wordt door vader Philippe – eigenaar van Credeco – en zoon Quentin Denis, na een afwezigheid in Magny-Cours. “Mijn droom is om op een dag met mijn drie kinderen aan de start te staan van de 25 Hours.”
Weinig rijders dragen meer ervaring mee in de VW Fun Cup dan Philippe Denis. De man uit Nijvel debuteerde meer dan acht jaar geleden in de discipline, nog voor Kronos Events het roer overnam. “Ik heb het kampioenschap inderdaad zien evolueren tot wat het vandaag geworden is”, herinnert Philippe zich. “In de loop der jaren heb ik zowel in Monoplace als in Biplace geracet, naargelang de ambities van de teams waar ik ben terechtgekomen. De laatste jaren ben ik een vaste klant geworden van de Biplace-categorie, aangezien Leader Racing mijn ervaring wou gebruiken om hun passagiers de tijd van hun leven te bezorgen. Dat is trouwens meteen de grootste drijfveer: de meesten wachten zelfs tot het einde van de race om me te bedanken. Al die positieve reacties geven een schitterend gevoel.”

Philippe Denis maakte zijn zoon Quentin op 17-jarige leeftijd warm voor een debuut in de VW Fun Cup powered by Hankook. Ondertussen is de jonge snaak bezig aan zijn derde seizoen met de amusante racekever. “Hij koestert realistische ambities: doorgroeien in de VW Fun Cup en indien mogelijk later een stap hogerop zetten”, gaat Philippe Denis verder. “Hij beseft echter evengoed als ik dat dit kampioenschap een van de weinige financieel toegankelijke is in de Benelux.”

Vader en zoon Denis worden versterkt door enkele vaste rijders van Leader Racing, maar het is een droom om op een dag met de volledige kroost aan de start te staan van de ‘Hankook 25 Hours VW Fun Cup’. Daarvoor moet Philippe wel nog even wachten… “Ik heb nog een dochter die weliswaar wat ervaring heeft met de wagen, maar mijn tweede zoon is amper 11 jaar oud. Ik zal dus inderdaad nog enkele jaren geduld moeten koesteren!”

Credeco by Leader prijkt niet alleen het volledige seizoen op de deelnemerslijst, het bedrijf uit Vorst is sinds 2017 ook een van de trouwe partners van de competitie. “Credeco is een bedrijf gespecialiseerd in druk- en borduurwerk op textiel en reclameartikelen dat al bestaat sinds 1956, maar pas in 1991 kwam het in mijn handen. Sindsdien is onze omzet verveelvoudigd, een prestatie waar we best trots op mogen zijn. We werken al verschillende jaren voor de VW Fun Cup via een kledingbedrijf dat we vervolgens hebben opgekocht. De logische volgende stap was om partner te worden van Kronos Events, een beslissing die we ons tot op vandaag nog niet beklaagd hebben.”

En dan nu tijd voor actie, met het Franco Fun Festival als generale repetitie voor de editie 2019 van de ‘Hankook 25 Hours VW Fun Cup’. “We kenden heel wat problemen in Mettet, en door onze afwezigheid in Magny-Cours is het nu dus vooral belangrijk om uit te rijden in Spa. Elke ronde die we nu rijden, is een ronde extra ervaring met het oog op het hoogtepunt van het seizoen.”

Foto: Kronos Events - LetihonSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in VW Fun Cup op vrijdag 17 mei 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Franco Fun Festival.
  • LTF

Copyright 2000-2019 Autosport.be - Contacteer ons