van der Horst

Curbstone Corse: SRO GT Sports Club en 24H Spa als hoofdmoot

AF Corse Curbstone Ferrari 458 Italia
AF Corse Curbstone Ferrari 458 Italia
Curbstone Corse had eerder reeds gemeld dat het kwartet Patrick Van Glabeke/Martin Lanting/Raf Vleugels/Louis-Philippe Soenen zal deelnemen aan de 24 Hours of Spa met een Ferrari 458 GT3 van AF Corse. Een jongensdroom voor de meerderheid van dit viertal en ook de belangrijkste ontmoeting van het seizoen 2015. Voor deze loodzware race is er dan ook een goede voorbereiding nodig.
Van Glabeke-Jonckheere
Van Glabeke-Jonckheere
Patrick Van Glabeke: “Ik was vorig seizoen van plan om enkele wedstrijden af te werken binnen de BRCC en de Supercar Challenge met mijn Ferrari 458 GT3. Nadien en mede door het feit dat we aan de leiding toefden in onze klasse binnen de Supercar Challenge heb ik het geweer van schouder gewisseld en alle aandacht richting de Supercar Challenge geschoven. Samen met Frédérique Jonckheere werd ik kampioen en sloten we een uitstekende campagne af.”

AF Corse Curbstone Ferrari 458 Italia
AF Corse Curbstone Ferrari 458 Italia
“Dit seizoen heb ik besloten om de 24 Hours of Spa te betwisten met nog drie andere Curbstone klanten in een Ferrari 458 GT3 van AF Corse en quasi alles zal in functie daarvan verlopen. Van deze race droom ik al jaren. Ondertussen is de Ferrari 458 GT3 richting Michelotto voor een volledige revisie en een 2015 upgrade om onder meer nog meer downforce te genereren".Curbstone Corse
Curbstone Corse
"Verder is het de bedoeling om de volledige SRO GT Sports Club te betwisten; een kampioenschap voor bronze drivers met de kwalificatierace en de hoofdrace binnen een etmaal om zodoende de gentlemen drivers de kans te geven om zo weinig mogelijk tijd te verliezen. Vier afspraken in Barcelona, Paul Ricard, Algarve en Misano. Dit kampioenschap wordt individueel (één rijder per wagen) gereden zonder pitstops en zodoende is het man tegen man. Reeds vijf piloten binnen Curbstone tonen interesse en zodoende wordt het een vrolijk vriendschappelijk onderonsje.”


Curbstone Corse - VW Fun Cup
Curbstone Corse - VW Fun Cup
“Ik ga ook de 1000km van Paul Ricard in mijn agenda opnemen. Dit is de laatste wedstrijd van de Blancpain Endurance Series voor de 24 Hours of Spa en voor ons een ideale voorbereiding voor de Ardeense etmaalrace een maand later. Verder zal ik meer dan waarschijnlijk ook een weekend van de Supercar Challenge alleen afwerken in Francorchamps en een wedstrijd over zes uren in een VW Fun Cup”. 

Foto's: Curbstone Corse & Vincent WoutersDit artikel werd gepubliceerd door DSP VOF in Circuit Internationaal op woensdag 1 april 2015.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons