van der Horst

Lekke banden spelen Belgen parten

Jakub Przygonski - Tom Colsoul - Mini
Jakub Przygonski - Tom Colsoul - Mini
Alle nog resterende Belgen in koers krijgen Lima stilaan in zicht. Uitbollen is het echter niet, want onder meer Tom Colsoul en Stéphane Henrard reden lek, maar beperkten de schade. Charly Gotlib kende een betere dag, Peter Willemsen valt uit de top vijf na een moeilijk slot.
Jakub Przygonski en Tom Colsoul (Mini) blijven met grote voorsprong de beste Belgen, maar sinds enkele dagen blijft pech hen wat achtervolgen. "Er is een gouden regel in de Dakar die altijd geldt: eens je pech hebt gehad duurt het een dag of twee alvorens je terug op je plek staat", aldus Colsoul. Hij reed twee keer lek en moest vrede nemen met een zevende plek op 20 minuten van dagwinnaar Peterhansel. De Pool en de Belg staan nu zesde algemeen.

Ook Stéphane Henrard (Dunbee) reed lek, maar klokte opnieuw een degelijke achttiende tijd. Henrard blijft in de buurt van de top vijftien. Hij was en blijft zestiende met zijn co-rijder Gatien Du Bois. Ook Philippe Gache en Stéphane Prévot (Geely) komen terug in het ritme en klokten een vijftiende tijd. Door een uur straftijd vallen ze wel terug in de stand naar plaats achttien. Voor vader en zoon Lambiliotte was het wel een moeilijke dag. Ze handhaven zich wel in de top 30.

Charly Gotlib en Claude Fournier kenden een betere dag in SxS al kregen ze wel bijna anderhalf uur straftijd. Ze zijn nu zeventiende algemeen.

Peter Willemsen en Ton van Genugten (Iveco) leken even weg naar winst. Team De Rooy en Iveco kende overigens een topdag en leken zelfs op weg het dagpodium te bezetten, maar Ton van Genugten viel terug in het slot en moest zelfs zijn plaats in de top vijf uit handen geven.

Foto: Dakar ASOSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in Dakar Rally Raid op dinsdag 15 januari 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Dakar.
  • Circuit Zolder

Copyright 2000-2019 Autosport.be - Contacteer ons