van der Horst

Daytona 24H: Mazda leidt eerste testdag

Mazda DPi - Mazda Team Joest
Mazda DPi - Mazda Team Joest
In Daytona is dit weekend de zogenaamde 'Roar before the 24' aan de gang, een driedaagse testsessie voor de deelnemers aan de 24 Uur van Daytona. Na de eerste dag zwaaien beide Mazda DPi overduidelijk de plak, aangezien Olivier Pla en Jonathan Bomarito beiden net geen halve seconde voorsprong konden verzamelen. Laurens Vanthoor en Porsche streden een duel uit met BMW voor de koppositie in GTLM.
Voor het tweede seizoen op rij worden de Daytona Prototypes en de LMP2's gescheiden in het IMSA Weathertech Sportscar Championship. Het verhaal van de titelstrijd en de overwinning in Daytona wordt dus eens te meer geschreven door Mazda - met de twee fabriekswagens vooraan op de eerste testdag - Acura en Cadillac, dat de laatste drie edities op zijn naam schreef.

In GTLM heeft Ford de deur achter zich dicht getrokken en blijft regerend kampioen Porsche over samen met BMW, Corvette en een Ferrari van Risi Competizione, een auto die waarschijnlijk niet het volledige seizoen afwerkt. Door de intrede van de nieuwe Corvette C8.R was het meer dan logisch dat Porsche en BMW de eerste oefengalop domineerden. Laurens Vanthoor liet in zijn 911 RSR de derde tijd registreren. Helemaal vooraan was de snelste M8 nipt sneller dan de andere officiële Porsche.

Lexus RC-F GT3 - AIM Vasser Sullivan
Lexus RC-F GT3 - AIM Vasser Sullivan
Grasser Racing Team, dat komend seizoen niet meer te zien is in de kampioenschappen van SRO maar wel een volwaardig programma afwerkt in de States, was op vrijdag bijzonder snel in GTD. Twee Lamborghini's van het Oostenrijkse team waren in de tweede sessie bovenaan te vinden, al was de Lexus RC-F GT3 van AIM Vasser Sullivan nog iets sneller in de eerste helft van de testdag.

--- UITSLAG TESTSESSIE 1 (PDF) ---
--- UITSLAG TESTSESSIE 2 (PDF) ---

Foto's: Mazda - AIM Vasser Sullivan



  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons