van der Horst

24H Daytona: meer teams melden zich aan

DragonSpeed - Oreca 07
DragonSpeed - Oreca 07
We zijn op exact een maand van de 'Roar before the Rolex 24' en de organisatoren kunnen nu al met zekerheid zeggen dat ze een uitermate interessant startveld zullen hebben. Nadat al vele Europese teams de oversteek zullen maken naar Florida, kan men nu ook nog rekenen op extra deelnemers van eigen grondgebied. Daarenboven zullen er al zeker twee Belgen aan de start verschijnen: Laurens Vanthoor en Jan Heylen.
DragonSpeed, het team van Elton Julian en een vaste waarde in het FIA WEC en de ELMS, bevestigde dat ze een tweede wagen gaan inzetten puur voor de Michelin Endurance Cup - de vier langste wedstrijden op de kalender. Het Amerikaanse team heeft zo twee ijzers in het vuur om hun titel te verdedigen nadat zij de afgelopen editie met de winst naar huis gingen in de LMP2 klasse. Daarvoor rekent het op Rob Hodes, Garett Grist, Ben Hanley en onze Noorderbuur Rinus "Veekay" Van Kalmthout. Daarnaast keert Risi Competizione ook terug in de GTLM-klasse met een bijna volledige line-up van fabriekspiloten van Ferrari, al blijft het tot nu toe bij één optreden met een groot vraagteken voor de rest van het seizoen.

Jan Heylen
Jan Heylen
In GTD zal er ook een Ferrari aan de start verschijnen van AF Corse, waarbij Nicklas Nielsen en Daniel Serra als fabriekspiloten, Matteo Cressoni en Simon Mann zullen vergezellen. Ook goed nieuws uit Belgische hoek. Na de bevestiging van Laurens Vanthoor, zal er met Jan Heylen een tweede Belg aan de start verschijnen, na een geslaagd optreden tijdens de 12 Hours of Sebring vorige maand met de winst in de GTD-klasse. Heylen zal net zoals toen aan de start verschijnen met een Porsche van Wright Motorsports, waar hij vergezeld wordt door Patrick Long, Ryan Hardwich en Klaus Bachler.

Foto's: ELMS - Porsche AGSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in IMSA WeatherTech SportsCar Championship op woensdag 23 december 2020 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rolex 24 at Daytona.
  • Powercars

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons