van der Horst

Daytona: AWA McLaren wint - Opgave voor Denis Dupont

AWA - McLaren 570S GT4
AWA - McLaren 570S GT4
Een dag voor de Rolex 24 at Daytona reden de deelnemers aan de Michelin Pilot Challenge een race over vier uur op Daytona. De GS-klasse, voorbehouden voor GT4's, werd gewonnen door team AWA, die met hun McLaren 570S GT4 bestuurd door de Canadezen Kuno Wittmer en Orey Fidani maar liefst vier BMW M4 GT4's afhielden. In de TCR-klasse zegevierde de JDC-Miller Motorsports Audi RS3 LMS TCR van Chris Miller, Mikey Taylor en William Tally. Denis Dupont was de enige Belg in het deelnemersveld, maar moest in het laatste kwartier de wagen aan de kant parkeren.
Nochtans waren Dupont en Rory Van Der Steur in de Van Der Steur Racing Hyundai Veloster N TCR goed mee tijdens de race, waarbij zij constant in de top vijf geklasseerd stonden. Dit leek ook hun eindpositie te worden totdat Dupont op 12 minuten van het einde zijn wagen helaas moest parkeren met een opgave tot gevolg. Jan Heylen, de tweede Belg in het kampioenschap, nam niet deel aan de race nadat Ryan Hardwick zwaar crashte met hun Wright Motorsports Porsche, waarbij de Amerikaan een hersenschudding opliep. Beide landgenoten krijgen hun volgende kans op 18 maart in Sebring.

Foto: IMSASchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in IMSA WeatherTech SportsCar Championship op zaterdag 30 januari 2021 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rolex 24 at Daytona.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons