van der Horst

De Breucker/Hoogaars/Lagrange op WCB Racing Lamborghini Huracàn

Voorstelling WCB Racing Team Lamborghini Huracán
Voorstelling WCB Racing Team Lamborghini Huracán
Vanavond werd in de gebouwen van Lamborghini Brussels het Belcar-project van het WCB Racing Team voorgesteld. Het team, dat dit jaar de ondersteuning krijgt van Leipert Motorsport, schuift in 2019 een Lamborghini Huracán naar voor voor Jimmy De Breucker, Yannick Hoogaars en Niels Lagrange. In het verleden gooide WCB Racing reeds hoge ogen, ondersteund door het QSR Racing Team van Stefaan Schoonjans, met onder meer een klassezege bij de 24H van Dubai en Barcelona. Met de overstap naar de potente Lamborghini willen de troepen van Jimmy De Breucker en Mario Timmers nu ook succes behalen met een intrinsiek snellere wagen.
Yannick Hoogaars - Jimmy De Breucker - Niels Lagrange
Yannick Hoogaars - Jimmy De Breucker - Niels Lagrange
Jimmy De Breucker: "Dit jaar vorm ik een team met Yannick Hoogaars en Niels Lagrange, ambassadeur van Lamborghini Brussels. De vierde piloot kunnen we helaas nog niet bekendmaken omdat de naam mogelijk gevoelig kan liggen bij enkele teams", klinkt het mysterieus. "De Lamborghini Huracán is wel wat wennen in vergelijking met de Mercedes-AMG GT4 waarmee we vorig jaar raceten. De wagen is een topproduct, supersnel en met gigantisch veel vermogen. Wat voor mij persoonlijk ook wennen is, is het feit dat de motor achteraan ligt. Tot dusver heb ik in de racerij enkel ervaring met bolides waar de motor vooraan gepositioneerd is. Wat het seizoen brengt, is wat afwachten. Ik heb nog maar weinig testkilometers kunnen afmalen en de concurrentie heeft vanzelfsprekend ook niet stilgezeten. Ook de CN-prototypes zijn dit jaar met veel en het is maar de vraag in welke mate we met onze Lamborghini een vuist zullen kunnen maken in Zolder. Ik verwacht evenwel veel van de 24 Hours of Zolder, want voor de etmaalrace denk ik dat we het ideale strijdwapen hebben. Je hoort het, ik heb er zin in, dus laat de eerste race maar komen!"

Voorstelling WCB Racing Team Lamborghini Huracán
Voorstelling WCB Racing Team Lamborghini Huracán
Yannick Hoogaars: "De Lamborghini Huracán Super Trofeo heeft me aangenaam verrast. Het is een zeer aangename wagen, maar het blijft afwachten hoe de bolide zal reageren op het Hankook rubber. Ik denk dat het in de kortere wedstrijden dit weekend lastiger zal zijn dan in de races over 2 en 3 uur en zeker de 24H van Zolder kunnen interessant worden. Voor mij spreken de kortere races dit weekend echter sowieso aan, gezien ik altijd al sprintraces heb gereden. De Lamborghini is wel aanpassen gezien hij over enorm veel power beschikt, veel meer dan de Porsche vorig jaar."

Foto's: Martijn WoutersDit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Belcar Endurance op dinsdag 14 mei 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Zolder DTM.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons