van der Horst

De nieuwe Porsche 718 Cayman GT4 Clubsport voor Belcar (+ Foto's & video)

Porsche 718 Cayman GT4 Clubsport
Porsche 718 Cayman GT4 Clubsport
Porsche heeft het doek gehaald van de nieuwe Porsche 718 Cayman GT4 Clubsport, de opvolger van de ondertussen enkele jaren oude eerste versie Cayman GT4 Cubsport. De wagen kan komend seizoen ook aan de start staan van het Belcar Endurance Championship in de speciale klasse in de Porsche Endurance Trophy Benelux. Porsche stelt twee uitvoeringen ter beschikking, de Trackday en de Competition-variant, en geen van beide is toegelaten tot de openbare weg.
  • Shopa
Achtervleugel Porsche 718 Cayman GT4 Clubsport
Achtervleugel Porsche 718 Cayman GT4 Clubsport
Tenopzichte van de eerste generatie, waarvan 421 exemplaren werden uitgeleverd (zowat het dubbele van wat initieel was aangekondigd), heeft de zonet voorgestelde Cayman GT4 Clubsport 40 paarden extra onder zijn hoede (425 in het totaal in de 3,8 liter V6 boxer voor 1320kg) en werd ook de downforce gevoelig verhoogd volgens Porsche. De voorophanging leende het merk uit Ingolstadt bovendien bij de 911 GT3 Cup en waar de Trackday-variant een benzinetank van 80 liter aangemeten kreeg, ontving de Competition-uitvoering een upgrade naar 115 liter. Ook ingebouwde airjacks zijn present bij de laatste versie. Porsche spendeerde er veel aandacht aan, dus vermelden ook wij tot slot nog dat er in deze wagen vlas- en hennepvezels werden gebruikt, die volgens de fabrikant dezelfde stijfheid en gewicht hebben als carbon, maar 75% minder energie vereisen bij de productie.

Porsche 718 Cayman GT4 Clubsport
Porsche 718 Cayman GT4 Clubsport
De prijs van dit alles? 134,000 euro exclusief BTW voor de Trackday-versie en is de Competition-uitvoering meer uw ding, dan legt u daar nogmaals 23.000 euro bovenop. Leveringen gebeuren vanaf februari dit jaar. Zoals gemeld is de bolide inzetbaar in het Belcar Endurance Championship, terwijl ook de 24H Series van Creventic een Cayman Cup omvat, al betreft het daar de oude versie.

Lees ook: Nieuwe Porsche Cayman cup in Belcar?
Lees ook: 24H SERIES introduceert nieuwe Porsche Cayman GT4 Trophy
Lees ook: Porsche Endurance Trophy 2019: het programma!
  

Foto's: Porsche AGDit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Circuit op vrijdag 4 januari 2019.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons