van der Horst

De stoelendans richting seizoen zes duurt voort

Paris E-Prix 2019
Paris E-Prix 2019
Volgende maand vinden in Valencia de testdagen plaats voor het nieuwe seizoen van de Formule E. Terwijl de meeste teams zo goed als rond zijn met hun huiswerk voor seizoen 6, zijn er veel rijderscombinaties waar het publiek nog het raden naar heeft. Autosport.be somt voor u de geruchten op die op dit moment de ronde doen.
Antonio Félix da Costa
Antonio Félix da Costa
DS Techeetah zag een serieus gat vallen door de overstap van André Lotterer naar Porsche. Het duo dat hij vormde met tweevoudig kampioen Jean-Éric Vergne kon omschreven worden als een heuse bromance. Toch was de lokgroep van Porsche groter voor de Duitser met Belgische roots en sindsdien is het vrij stil bij de Frans-Chinese formatie. Het meest recente gerucht is dat António Félix da Costa de geknipte kandidaat is om naast Vergne plaats te nemen. Gezien de Portugees zijn contract ontbonden heeft bij BMW, is hij vrij om de overstap te maken, maar het heeft ook een leegte gelaten bij de Beierse constructeur.

Maximilian Günther
Maximilian Günther
Daar hebben ze echter al een opvolger in gedachten, in de vorm van Maximilian Günther. Günther maakte vorig jaar zijn debuut in de elektrische klasse bij Geox Dragon en dat begon al in het begin van het seizoen met een bizarre constructie. Na de eerste drie races werd hij opzij geschoven voor Felipe Nasr, om dan uiteindelijk vanaf Rome zijn ploeggenoot José María López af te troeven. Dat is ook BMW niet ontgaan en de Duitser is dan ook topfavoriet om een duo te vormen met Alexander Sims.

Nico Müller - Audi Sport Abt Team Schaeffler
Nico Müller - Audi Sport Abt Team Schaeffler
Hierdoor moet Geox Dragon ongetwijfeld ook op zoek naar een nieuwe piloot. Eerder bevestigde het team van Jay Penske dat Brendon Hartley zijn debuut zal maken onder hun vleugels. Dan is de vraag: wie wordt de tweede piloot bij het Amerikaanse team? Eén ding is zeker: het zal niet López zijn. De Argentijn kende zijn slechste seizoen ooit in de Formule E en gezien de grillen van zijn teambaas ziet het er niet naar uit dat hij mag aanblijven. In feite hebben ze namelijk al een andere piloot in gedachten: Nico Müller. De Zwitser is op dit moment actief in de DTM en mocht ook al twee keer zijn kunnen tonen tijdens de rookietest in Marrakech, waar hij overigens twee jaar op rij de snelste was.

Nyck de Vries - ART GP
Nyck de Vries - ART GP
Een team waar het gonst van de geruchten is Mercedes EQ. Volgende maand nemen zij het roer over van HWA en ook daar lijkt het één en ander te veranderen. Terwijl iedereen overtuigd is dat onze landgenoot Stoffel Vandoorne al zeker mag zijn van zijn plaats, zijn ze dat minder van Gary Paffett. De Britse DTM-kampioen had toch moeite om goede resultaten op de tabellen te zetten en het ziet ernaar uit dat hij waarschijnlijk meer richting de GT-afdeling gestuurd wordt. Veel namen worden genoemd om de gewezen F1-testrijder te vervangen, maar topfavoriet lijkt Nederlander Nyck de Vries. Of het wel degelijk de Fries zal worden, zullen we volgende week woensdag weten na de officiële persvoorstelling van het team in Frankfurt.

Foto's: Racing International Photography - Formula E - Kurt Vanhoenacker - Georges De CosterSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Formule E op donderdag 5 september 2019.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons