van der Horst

De VW Fun Cup powered by Hankook klaar voor een nieuw uitzonderlijk seizoen

8KS Corse
8KS Corse
2019 was een jaar voor de geschiedenisboeken van de VW Fun Cup, zoals de cijfers zonder enige twijfel hebben aangetoond. In de kantoren van Kronos Events wordt ondertussen hard gewerkt om van het komende seizoen een minstens even groot succes te maken. De eerste signalen zijn alvast bijzonder positief!
  • Oeste Kart
Naar goede gewoonte is de autosportwinter voorbijgevlogen. Na een tweede opeenvolgende aanwezigheid op het Autosalon en de prijsuitreiking in de Knokke-Out van Waterloo, resten er minder dan vier weken tot de Kronos 8 Hours of Mettet, openingsmanche van de VW Fun Cup powered by Hankook 2020.

Start 2019 VW Fun Cup Zolder Fun Festival
Start 2019 VW Fun Cup Zolder Fun Festival
Vanessa Bouchat, de verantwoordelijke van het leukste kampioenschap van de Benelux, maakt een stand van zaken op. “De voorbereidingen voor de komende campagne verlopen uitstekend”, aldus de Series Manager. “Pas op 6 maart, de deadline voor de inschrijvingen, zullen we precies weten waar we staan, maar het ziet er nu al naar uit dat we het aantal inschrijvingen van vorig jaar minstens zullen evenaren. Bovenop de wagens die het volledige seizoen afwerken, rekenen we ook op een tiental deelnemers die de zeven wedstrijden zullen betwisten, maar wel race per race zullen betalen. Zoals aangekondigd op onze Awards, verzekert dat ons van prachtige startvelden bij elke wedstrijd. We kijken dus met veel ongeduld uit naar de eerste race van het seizoen in Mettet, waar we opnieuw meer dan veertig auto’s op de startgrid verwachten.”

2019 25H VW Fun Cup
2019 25H VW Fun Cup
Zeven boeiende races hebben van het seizoen 2019 een absolute hoogvlieger gemaakt op sportief gebied. Dat belooft tijdens het komende seizoen niet anders te zijn. “De voorbije weken hebben de eerste teams hun rijders en ambities bekendgemaakt”, gaat Vanessa door. “Het nieuws zal zichzelf in sneltempo opvolgen en we verwachten enkele verrassingen die voor een erg interessante strijd zullen zorgen. Ook in 2020 zal er stevig geracet worden in de VW Fun Cup powered by Hankook, maar we willen vooral ook de ambiance blijven verzorgen. Naar goede gewoonte zullen we dus verschillende activiteiten organiseren, zoals kwalificatiespellen, aperitieven of feestjes, die voor een aangename sfeer moeten zorgen in de pitlane en de paddock. Fun moet het sleutelwoord blijven!”

Meer Nederlandstalige inbreng

Pitstop Racing - VW Fun Cup
Pitstop Racing - VW Fun Cup
Naast de bestaande formaties die de VW Fun Cup trouw zullen blijven, blijft het de bedoeling voor Kronos Events om nieuwe teams aan te trekken en de uiterst sympathieke formule verder te ontwikkelen. Gregory Deguelde, communicatieverantwoordelijke van het kampioenschap en de contactpersoon voor de Vlaamse teams, ziet een steeds sterker wordende interesse vanuit het noorden van het land. “Ten eerste willen we benadrukken dat er komend seizoen erg weinig auto’s in de garage zullen blijven staan, wat natuurlijk altijd een goede zaak is. Daarnaast merken we dat enkele Franse deelnemers de oversteek naar onze competitie zullen maken en dat de Vlaamse vertegenwoordiging steeds indrukwekkender wordt. We doen er op dit moment ook alles aan om een nieuw Vlaams team aan onze organisatie te verbinden als partnerteam, naast de zeven bestaande partners. Dat kan alleen maar veelbelovend zijn voor de toekomst. Daarnaast zijn we erg gelukkig met de komst van Tom Coronel tijdens drie van onze wedstrijden. We hopen dat hij een ambassadeur wordt die meer Nederlanders naar onze competitie kan lokken, maar ook wij zullen op dat gebied niet stilzitten.”

U heeft het begrepen: de VW Fun Cup powered by Hankook is en blijft een succesverhaal, zowel op het circuit als ernaast. Een nieuw bewijs volgt al over enkele weken, tijdens de Kronos 8 Hours of Mettet op 21 en 22 maart, de langverwachte openingsrace van het seizoen 2020.

Persbericht VW Fun CupSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in VW Fun Cup op dinsdag 25 februari 2020.
  • Heinz Performance

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons