van der Horst

Debuut van Mathieu Eloy bij Niels Lagrange by FordStore Morren Motor

Mathieu Eloy - Niels Lagrange by FordStore Morren Motor
Mathieu Eloy - Niels Lagrange by FordStore Morren Motor
De Junior Ford Fiesta Sprint Cup blijft duidelijk tot de verbeelding spreken. Na het debuut van Gilles Vervisch tijdens het weekend van Spa Euro Race kruipt op zijn beurt 24-jarige Mathieu Eloy binnenkort achter het stuur van de #30 Ford Fiesta van Niels Lagrange by FordStore Morren Motor!
Ten huize van familie Eloy praat men al een hele tijd over de Ford Fiesta Sprint Cup en in het vooruitzicht van de races die worden betwist in het kader van de TCR Spa 500 leek het ogenblik rijp om de stap te zetten.

Niels Lagrange by FordStore Morren Motor
Niels Lagrange by FordStore Morren Motor
“Ik ben zo’n tien jaar actief geweest in 2-takt karting maar competitie, laat staan een overstap naar de autosport, was uitgesloten omdat mijn studies alle voorrang kregen,” vertelt de in Ruiselede woonachtige Mathieu. “Nu ik afgestudeerd ben, wou mijn vader mij helpen en via zijn contacten kwam het tijdens het weekend van de 24 Uren van Zolder tot een gesprek met Niels Lagrange. Zo is het idee ontstaan om in Spa mijn kans te wagen in de Ford Fiesta Fiesta Sprint Cup.”

Ter voorbereiding van zijn debuut op het snelle Spa-tracé krijgt Mathieu de gelegenheid uitvoerig test te rijden en niet onbeslagen aan de start te verschijnen van de eerste vrije training.

“Op donderdag 3 oktober is er op Spa één grote vrije sessie van een volle drie uur en dat is ideaal om het circuit te leren kennen, de Fiesta te ontdekken en de verschillende rempunten onder de knie te krijgen. Bovendien kan ik daar terugvallen op de kennis en de ervaring van Kenny Herremans, Junior-maatje Alexander Borgmans en niet op zijn minst Niels zelf. Ik kijk er naar uit!”

Met de komst van Mathieu Eloy, de terugkeer van Giovanni Van Lil - die er in Assen even niet bij was -, en de drie vaste smaakmakers Vanspringel-Borgmans-Terium, ontbreekt het alvast niet aan favorieten voor een plaatsje op het Top 3-podium van de Junior Ford Fiesta Sprint Cup.

“Verwacht van mij geen wonderen,” klinkt Mathieu vastberaden. “Ik beschouw deze eerste deelname als één grote test. Om te zien waar ik mij situeer en hoe ik de Fiesta en de sprintracerij aanvoel. Ik durf te stellen dat ik zeer tevreden zal zijn indien ik de twee races kan volmaken. Zonder brokken of schade. Het is in functie van deze eerste deelname dat we zullen kunnen uitmaken of we in 2020 verder onze weg willen zoeken in de Ford Fiesta Sprint Cup.”

Ford Fiesta Sprint Cup
 Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Ford Fiesta Sprint Cup Belgium op woensdag 18 september 2019.
  • LTF

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons