van der Horst

Deldiche Racing geeft forfait

Deldiche Racing - Norma M20 FC
Deldiche Racing - Norma M20 FC
2020 is een vreemd jaar en zo’n jaar vraagt dan ook om weloverwogen, maar niet altijd even voor de hand liggende beslissingen. Dat geldt ook voor de autosport. Deldiche Racing heeft in de huidige context beslist om zich dit seizoen verder te focussen op de ontwikkeling van de Norma M20FC Peugeot 1.6 turbo en niet meer in competitie aan de start te verschijnen, met ingang van dit weekend.
Deldiche Racing was dit seizoen al succesvol in de Supercar Challenge en het Belcar Endurance Championship, maar kende ook enkele tegenvallers. Het ziet dan ook nog ruimte voor de verbetering van de snelle CN-prototype met het oog op een competitief en uiteraard mooier seizoen 2021. Concreet wil dat zeggen dat het team niet meer start in de komende wedstrijden van het Belcar Endurance Championship in Zolder (DTM-weekend), noch in de finale van de Supercar Challenge in Assen, later deze maand. De 12 Uur van Zolder, de afsluiter van het nationale circuitseizoen is een mogelijkheid in functie van de resultaten van het testprogramma.

“Niemand had 2020 op deze manier zien aankomen, met een virus dat maandenlang de autosport aan de zijlijn zou houden en later de nog resterende autosportcompetities eigenlijk deels van hun ziel en beleving zou ontdoen”, blikt Jim De Cock, de teammanager van Deldiche Racing op de voorbije maanden terug.

De drie Norma's blijven voorlopig in de garage
De drie Norma's blijven voorlopig in de garage
“Ons team is er één dat leeft van de passie en de beleving en dat lukt uiteraard niet, als niemand nog toegang heeft tot onze sport. Let wel dat is geen kritiek, maar wel een vaststelling en dat alles is uiteraard een gevolg van de gezondheidscrisis. Als team hebben wij dan samen met alle betrokkenen rond de tafel gezeten en gekeken hoe we dit seizoen verder optimaal kunnen benutten. Sportief spelen we niet meer mee voor de knikkers, door omstandigheden, deels technisch, deels door andere factoren. Het lijkt ons aangewezen om onze energie te investeren in wat wel resultaat oplevert, met name de verdere ontwikkeling van de Norma M20FC Peugeot 1.6 turbo en ons zo voor te bereiden op 2021. We staan vandaag al heel ver, getuige de prestaties van onze rijders in zowel het Belcar Endurance Championship als de Supercar Challenge. Er zijn echter nog wat elementen die we niet 100% beheersen, waaronder de elektronica en we gaan nu de juiste mensen samenbrengen om die problemen op te lossen en een nog betere wagen aan de start van het seizoen 2021 te brengen. Wij wensen iedereen te bedanken die er dit seizoen voor heeft gezorgd dat we in 2020 hebben kunnen presteren en we willen iedereen ook uitnodigen voor een beter seizoen en normaler seizoen 2021. Het is onze oprechte overtuiging dat de energie en passie van onze rijders en sponsors beter tot hun recht komen in een seizoen waarin we wel weer samen het glas kunnen heffen en genieten van onze prestaties.”

Het team zal in de toekomst verder communiceren over de resultaten van het ontwikkelingsprogramma met de Norma M20FC Peugeot 1.6 turbo en in de loop van het voorjaar 2021 wordt het nieuwe autosportprogramma bekend gemaakt.

Deldiche RacingDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Belcar Endurance op donderdag 15 oktober 2020 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Zolder DTM.
  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons