van der Horst

Drie op drie voor Hamilton en Mercedes, Red Bull sluipt dichterbij

Lewis Hamilton - Mercedes W11
Lewis Hamilton - Mercedes W11
In Spielberg is vanochtend mogelijk een eerste pikorde ontstaan tijdens de gebruikelijke kwalificatiesimulaties in de derde vrije training van de Grote Prijs van Oostenrijk. Mercedes en vooral Lewis Hamilton bleven domineren, al stak Max Verstappen (Red Bull Racing-Honda) wel een eerste keer zijn neus aan het venster. De Nederlander verloor enkel in de laatste sector enkele tienden van een seconde. Later vanmiddag volgt de eerste kwalificatiesessie van het nieuwe seizoen.
Sebastian Vettel - Ferrari SF1000
Sebastian Vettel - Ferrari SF1000
De derde vrije training van het eerste Oostenrijkse GP-weekend werd getekend door een eerste rodevlagsituatie van het nieuwe seizoen. Nieuwkomer Nicholas Latifi (Williams) kwam net na de eerste bocht in de bandenmuur terecht, maar een deelname aan de kwalificaties lijkt niet in gevaar te komen. Teamgenoot George Russell stak het team uit Grove een hart onder de riem met een bemoedigende zestiende chrono, beter dan de twee Alfa Romeo's en een Haas.

Racing Point RP20
Racing Point RP20
Vooraan stond er opnieuw geen maat op de Mercedes W11 van Lewis Hamilton, eens die koos voor de zachtste en snelste bandensoort. Het is hopen op tegenstand van Red Bull Racing en Max Verstappen, want Ferrari is zoals verwacht allesbehalve in staat om de regerende wereldkampioenen te bedreigen. Charles Leclerc, snelste Ferrari-man op de vijfde plek, werd zelfs geklopt door de Racing Point van Sergio Perez. U weet wel, die Mercedes van 2019 met een roze jurk.

GP Oostenrijk 2020
GP Oostenrijk 2020
Vooral McLaren en Renault zullen niet blij zijn met de prestaties van het voormalige Force India, aangezien beide teams daardoor zwaar aan de bak moeten om straks, in de kwalificaties, een top 10-notering te bemachtigen. Lando Norris (McLaren), Esteban Ocon (Renault), Daniel Ricciardo (Renault) en Carlos Sainz (McLaren) eindigden op de plaatsen tien tot en met dertien, net wel of net niet binnen een seconde van de referentie.

De kwalificatiesessie op de Red Bull Racing start om 15 uur vanmiddag.

Foto's: Racing International Photography  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons