van der Horst

Drie wild cards voor WTCR-meeting op Suzuka East Course

Suzuka Circuit
Suzuka Circuit
Supertyfoon Hagibis is hopelijk uitgeraasd wanneer de WTCR-deelnemers van 25 tot 27 oktober in het Japanse Suzuka neerstrijken, een week nadat de F1 er het mooie weer maakte. Om veiligheidsredenen wordt de WTCR JVCKENWOOD Race of Japan er niet op de Full Course (zoals aanvankelijk gepland) maar op de East Course verreden. Het gebruikelijke deelnemersveld wordt er aangedikt met drie wild cards voor het Japanse duo Ritomo Miyata - Ryuichiro Tomita en Jim Ka To uit Hong Kong.
Reden voor de switch van de Suzuka Full Course naar de voor het publiek overigens overzichtelijker East Course is het feit dat het eerstgenoemde tracé grotendeels wordt afgeboord door FIM-opgelegde urethaan-rails die niet conform zijn met de FIA-homologatie voor toerwagens. Deze tijdig vervangen is niet mogelijk, maar kan wél voor de beduidend kortere East Course- lay out. Het 2.243-km lange tracé werd reeds in 2011 en 2013 gebruikt door het WTCC en was in 1980 het decor voor de beruchte clash tussen Ayrton Senna en Alain Prost.
 
Het startveld wordt volgende week versterkt met drie wild card-rijders. Local heroes Ritomo Miyata (20) en Ryuichiro Tomita (30) komen er onder de Audi Team Hitotsuyama-banier aan de start met een Audi RS 3 LMS. Miyata debuteerde in FIA Formula 4 en racet sinds vorig jaar met succes in Formula 3 en Super GT.  Tomita reed in 2018 aan het stuur van de Hitotsuyama Audi R8 LMS in Super GT ( GT300-klasse) en in de Suzuka 10H. Hitotsuyama Racing is inmiddels aan zijn 30ste seizoen toe en schonk  sinds 2011 vertrouwen aan het merk met de vier ringen.
 
Jim Ka To van zijn kant ruilt de woelige thuishaven Hong Kong voor drie Suzuka-confrontaties aan het stuur van een door KC Motorgroup gerunde Honda Civic Type R TCR. Honda-team KCMG tekent er tevens present met vaste waarden Tiago Monteiro en Attila Tassi, maar beide entiteiten zullen er apart opereren.

Foto: FIA WTCR
 



Dit artikel werd gepubliceerd door Hans van Onsem in FIA World Touring Car Cup op vrijdag 11 oktober 2019.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons