van der Horst

DTM Classic komt naar Circuit Zolder

Alfa Romeo 155 V6 - Zolder 1994
Alfa Romeo 155 V6 - Zolder 1994
De Touring Car Legends maken nu deel uit van de DTM Classic en is een serie die openstaat voor legendarische klassieke touring cars zoals die te zien waren op de Europese circuits tussen 1984 en 1996. De Touring Car Legends zullen dit jaar te zien zijn in het nevenprogramma van zes DTM meetings, waaronder ook die op Circuit Zolder begin augustus.
  • Shopa
Touring Car Legends @ DTM Classic
Touring Car Legends @ DTM Classic
Wie droomt er niet weg bij het horen van de namen van iconische racewagens als de AMG-Mercedes C Class, Audi V8 quattro, Alfa Romeo 155 V6, Opel Calibra V6, BMW M3, Ford Sierra Cosworth of Mercedes 190E Evo. Wagens die het mooie weer maakten in de DTM in de jaren tachtig en negentig van vorige eeuw. Het is dit jaar mogelijk om die bolides opnieuw in actie te zien tijdens de zes meetings van de DTM Classic serie. DTM Classic wordt, naast de DTM Trophy, toegevoegd aan het nevenprogramma van de DTM en komt tijdens zes meetings van deze laatste serie in actie. Gestart wordt er begin juli op de Norisring waarna de Lausitzring, Zolder, Nürburgring, Assen en Hockenheim volgen.

Opel Calibra V6 4x4 DTM
Opel Calibra V6 4x4 DTM
Ieder Touring Car Legends weekend bestaat uit een kwalificatie en twee races over 30 minuten. Vedetten uit de toenmalige DTM zoals Klaus Ludwig, Kurt Thiim en Volker Strycek deinzen er niet voor terug om terug achter het stuur te kruipen van de wagens waarmee ze vorige eeuw nog schitterden. In de toekomst plant men om ook historische formule 1 wagens en Group C Sportwagens toe te voegen aan het DTM Classic programma. U kan deze legendarische DTM wagens in actie zien op Circuit Zolder op 7 en 8 augustus.

Kalender 2021 DTM Classic:
02-04 juli: Norisring
23-25 juli: Lausitzring
06-08 augustus: Zolder
20-22 augustus Nürburgring
17-19 september: Assen
01-03 oktober: Hockenheim

Foto's: Georges De Coster, Arne Simons & DTM Media Team
 Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Deutsche Tourenwagen Masters op maandag 18 januari 2021.
  • LTF

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons