van der Horst

DTM dan toch naar Zandvoort?

Circuit Zandvoort
Circuit Zandvoort
De DTM-manche in Moskou zit als gevolg van de politieke spanningen tussen Rusland en Oekraine op de wip en boven de Moerdijk groeit de hoop dat Circuit Park Zandvoort dit jaar alsnog een plaatsje op de DTM-kalender krijgt. De duinenomloop staat hierop immers als eerste reserve genoteerd. CPZ-directeur Erik Weijers verklaarde recent desgevallend bereid te zijn om deze uitdaging aan te gaan. De manche in Moskou staat immers geprogrammeerd op 13 juli en dat is wel erg kort dag.
Eerder kon u hier reeds lezen dat internationale sportmanifestaties op Russisch grondgebied mogelijk de dupe zouden kunnen worden van de sancties die het Westen momenteel tegenover Rusland neemt. Een ontwikkeling die steeds realistischer wordt nu het conflict verder escaleert.

In autosportkringen wordt daarbij in eerste instantie aan de Russische Grote Prijs Formule 1 gedacht die normaliter in september in Sochi wordt verreden, maar afgelopen weekend circuleerde in de WTCC-paddock op de Hungaroring nu ook het (tot dusver niet bevestigde) nieuws dat de DTM-race in Moskou wordt geannuleerd. Naar we vernamen zouden problemen met de verzekering hiervoor als reden naar voor worden geschoven, maar het is geen geheim dat sommige teams er in de gegeven omstandigheden tegenop zien om in Moskou te gaan racen. Navraag maandag in DTM-kringen maakte ons niks wijzer. De ginds op 8 juni geplande WTCC-meeting zou tot nader order wel degelijk doorgaan.

Wordt mogelijk vervolgd...

Foto: Hans van Onsem



Dit artikel werd gepubliceerd door Hans van Onsem in Deutsche Tourenwagen Masters op dinsdag 6 mei 2014 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Moscow.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons