van der Horst

DTM en Zolder tevreden: "Spanning zoals enkel autosport kan brengen"

2019 DTM Zolder
2019 DTM Zolder
Na afloop van de twee DTM-races op Circuit Zolder, vielen er enkel positieve geluiden te horen bij de DTM-organisatie en het management van het Limburgse circuit. Zowel Circuit Zolder als ITR, de promotor van het DTM, waren opgetogen met de eerste editie van de DTM op Circuit Zolder met de nieuwe generatie bolides.
Sven Pribylla
Sven Pribylla
"Er kroop heel wat energie in de voorbereiding, maar ik denk dat we best tevreden en fier mogen zijn", aldus Sven Pribylla. "Vanzelfsprekend zijn er nog enkele werkpunten opgedoken, maar dat heb je bij elke editie, zelfs van een evenement dat al jaren bestaat. We leren ieder jaar bij, maar wat ik het meeste onthoud is toch dat we boven de verwachtingen van ITR gepresteerd hebben. Daarnaast hebben we een schitterende sportieve strijd gezien en draaide ook ons VIP-programma op volle toeren. Ik had de indruk dat er veel bezoekers waren, al communiceert ITR, dat de ticketverkoop beheert geen cijfers. Omwille van de paddock-opzet en het gebruik van de verschillende paddock-zones en tribunes merkte je ook zeer goed dat het publiek verspreid was over het ganse circuit. Alle ogen waren op Zolder gericht dit weekend en ik ben dan ook enorm opgetogen dat Zolder opnieuw op de kaart staat!"

Gerhard Berger
Gerhard Berger
“We hebben twee uitstekende races gezien. De terugkeer van de DTM naar Zolder was een groot succes", bevestigt DTM-bons Gerhard Berger. "Zeker de race op zondag was uiterst spannend, zoals eigenlijk enkel autosport dat zijn kan. De DTM heeft hier bewezen dat men met onze auto's op de smallere 'old school'-circuits kan inhalen. Er waren heel wat deur-aan-deur duels, een safety car-interventie gevolgd door een spectaculaire IndyCar-herstart en tot de laatste bocht strijd om de podiumplaatsen. Voor mij is Sheldon van der Linde de man van het weekend. Die kerel komt van nergens en al bij zijn tweede meeting vecht hij met de grote jongens voorin. Op zondag reed René Rast op een andere planeet en als Oostenrijker ben ik ook heel blij dat Philipp Eng zijn eerste overwinning heeft gehaald. Voor mij is de belangrijkste vaststelling na vier races dat Audi en BMW na de overschakeling naar de turbomotoren en de wagens voor 2019, op hetzelfde niveau kunnen strijden. En nieuwkomer Aston Martin komt heel snel dichterbij.”

Foto's: Geert Franquet, Arne Simons & Circuit ZolderDit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Deutsche Tourenwagen Masters op maandag 20 mei 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Zolder DTM.
  • 24 Hours of Zolder

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons