van der Horst

DTM: Geen Wolf wegens bandenprobleem - Norma in tienvoud

GHK by T2 Racing - Norma M20 FC
GHK by T2 Racing - Norma M20 FC
Het nieuws ging al een tijdje de ronde, maar is nu ook bevestigd in de laatste deelnemerslijst voor de seizoensopener 2019 van het Belcar Endurance Championship: T2 Racing laat de Wolf GB08 Tornado op stal. De reden is, op zijn zachtst uitgedrukt, jammerlijk te noemen: Hankook - dit seizoen de unieke bandenleverancier - kan geen rubber leveren volgens de eisen van T2 Racing. Het Zwitserse team schakelt daarom noodgedwongen over op een Norma M20 FC, een bolide waarvan er maar liefst tien (!) exemplaren aan de start moeten staan. Vier van die tien wagens worden bovendien ingezet door T2 Racing.
T2 Racing - Wolf GB08 Tornado
T2 Racing - Wolf GB08 Tornado
"Hankook is dit seizoen de unieke bandenleverancier voor de CN prototypes in de Belcar, maar helaas kunnen zij ons niet de bandenmaat leveren die op de Wolf GB08 gemonteerd moet worden. Gezien we verplicht Hankook rubber moeten gebruiken, rest er ons dus geen andere keuze dan een andere wagen te gebruiken", aldus een bron binnen het team aan Autosport.be. Afgelopen jaar zagen we de T2 Racing Wolf GB08 Tornado nog aan de start tijdens de 24 Hours of Zolder.

Foto's: Geert Franquet GHK RacingDit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Belcar Endurance op dinsdag 14 mei 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Zolder DTM.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons