van der Horst

Lausitzring: Timo Glock en Augusto Farfus teruggezet op de startgrid

Augusto Farfus - BMW Team RBM
Augusto Farfus - BMW Team RBM
Slecht nieuws voor BMW, zowel Timo Glock als Augusto Farfus worden op de grid teruggezet wegens inbreuken tijdens de trainingen. Timo Glock verliest drie plaatsen voor het hinderen van Juncadella tijdens de kwalificatie en zal als zeventiende startten. Augusto Farfus wordt dan weer vijf plaatsen achteruit gezet op de grid omdat hij bij de vrije training banden gebruikte die niet aan hem toegeschreven waren. De Braziliaan zakt terug naar de vijftiende startplaats.
  • Hamofa Performance
De kwalificaties verliepen al niet optimaal voor BMW en nu krijgen zowel Farfus als Glock er dus nog een penalty bij. De M3’s liepen duidelijk de juiste afstelling mis op de Lausitzring met als gevolg dat al vier wagens niet voorbij de eerste kwalificatie geraakten. Uiteindelijk werd kampioen Bruno Sprengler de beste vertegenwoordiger van het merk met een vijfde startplaats en is na de penalty van Farfus nu de enige BMW rijder in de top 10.

Foto: Hans van Onsem



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Deutsche Tourenwagen Masters op zaterdag 15 juni 2013 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Lausitzring.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons