van der Horst

DTM maakt voorprogramma's voor 2020 bekend

DTM @ Circuit Zolder
DTM @ Circuit Zolder
ITR, de overkoepelende organisatie van de DTM, heeft het voorprogramma voor de tien DTM-weekends in het seizoen 2020 bekendgemaakt. Het 34ste seizoen van de DTM begint van 24 tot 26 april op Circuit Zolder, en de autosportfans kunnen zich nu al opmaken voor de traditionele mix van hoogstaande races en kampioenschappen, op elke dag van het evenement.
  • Shopa
Onze kalender met 10 events steekt helemaal vol”, stelt Frederic Elsner, ITR-directeur voor Business Unit Event. “Voor elk van de raceweekends hebben we een aantrekkelijk pakket samengesteld, door populaire nationale kampioenschappen te combineren met gevestigde waarden van de Europese circuitracerij. Vooral de aanwezigheid van GT-kampioenschappen hebben we voor volgend jaar uitgebreid.”
 
Eric van de Poele - BMW M3 DTM
Eric van de Poele - BMW M3 DTM
“Na het ontzettend geslaagde eerste seizoen in 2019 verwelkomen we ook graag opnieuw de W Series als deel van ons voorprogramma. Fans van historic racing worden evenmin vergeten, en onze paddocks zullen opnieuw van de sound van raceklassiekers kunnen genieten. We zijn ook heel blij dat we bij elk van de nieuwe circuits op onze kalender – Igora Drive, Anderstorp en Monza – een gevarieerde affiche kunnen aanbieden.”
 
Meer GT-actie dan ooit
Start DMV GTC Zolder 2016
Start DMV GTC Zolder 2016
De splinternieuwe DTM Trophy en de DMV GT & Touring Car Cup (DMV GTC) zorgen voor een duidelijke versterking van de DTM-kalender, met extra GT-actie. De DTM Trophy is een zopas gecreëerd en door ITR gepromoot kampioenschap voor achterwielaangedreven en zo-goed-als-standaard GT-wagens. GTV bolides worden ook gebruikt in de DMV GTC, vooral voor de krachtiger categorieën als de GT3, Porsche Carrera Cup en Lamborghini Huracan Super Trofeo. In 2020 zullen GT Open Russia en TCR Russia hun opwachting maken op Igora Drive, het volledig nieuwe circuit dat in het Russische St-Petersburg wordt opgetrokken.
 
De perfecte mix
W Series
W Series
Het debuut van de W Series, het nieuwe eenzitterkampioenschap voor vrouwen, was vorig jaar een groot succes en het keert volgend seizoen dan ook terug: in 2020 maakt het deel uit van zes DTM-weekends. Net zoals vorig jaar zullen heel wat Porsche monomerkencups, de Lotus Cup Europe en het Belcar Endurance Championship voor afwisseling, motorengebrul en overvolle startgrids zorgen.
 
Historic kampioenschap zal racefans plezieren
2017 DTM Tourenwagen Classics
2017 DTM Tourenwagen Classics
Fans van de rijke geschiedenis van de autosport krijgen volgend seizoen tijdens heel wat manches van de DTM waar voor hun geld. DRM Classics, waarbij heel wat helden van toen hun originele bolide zullen besturen, staan zowel in Zolder als de Norisring op het programma.
De liefhebbers komen op de Norisring ook aan hun trekken door de aanwezigheid van wagens uit het gouden tijdperk van de Groep C, die in de jaren '80 op het Duitse circuit raceten, en in Brands Hatch komen enkele oude F1-bolides in actie.
Ook de Touring Car Classics maken opnieuw hun opwachting. Het kampioenschap, met heel wat DTM-klassiekers uit de jaren '80 en '90 aan de start, is bij drie evenementen van de partij.
 
Tickets voor zeven evenementen van 2020 zijn nu al beschikbaar: Zolder (24–26 april), Lausitzring (15–17 mei), Monza (26–28 juni), Brands Hatch (22–23 augustus), Assen (4–6 september), Nürburgring (11–13 september) en Hockenheimring (2–4 oktober). De vrije trainingen van de DTM zijn al bij te wonen voor amper 10 euro, weekendtickets beginnen bij 29 euro. Tickets kunnen worden besteld op de nieuwe ticketshop op de DTM-website: https://2020.dtm.com/en/events.
 
 
DTM 2020 kalender met voorprogramma's *
• 24/04–26/04, Circuit Zolder (BEL):
DTM Trophy, Porsche Carrera Cup Benelux, Belcar Endurance Championship, DRM Classics
 
• 15/05–17/05, Lausitzring (GER):
DTM Trophy, DMV GTC, Tourenwagen Classics
 
29/05–31/05, Igora Drive St. Petersburg (RUS):
W Series, GT Open Russia, TCR Russia
 
• 12/06–14/06, Scandinavian Raceway Anderstorp (SWE):
DTM Trophy, W Series, Tourenwagen Classics
 
26/06–28/06, Autodromo Nazionale Monza (ITA):
DMV GTC, W Series, Porsche Carrera Cup France, Lotus Cup Europe
 
• 10/07–12/07, Norisring (GER):
DTM Trophy, DMV GTC, W Series, DRM- & Gruppe-C-Classics, + t.b.a.


22/08–23/08, Brands Hatch Circuit (GBR):
W Series, Lotus Cup Europe, F1 Classics, + t.b.a.
 
• 04/09–06/09, TT Circuit Assen (NED):
DTM Trophy, W Series, Belcar Endurance Championship, Tourenwagen Classics
 
• 11/09–13/09, Nürburgring (GER):
DTM Trophy, DMV GTC, Porsche Carrera Cup Benelux, Lotus Cup Europe
 
02/10–04/10, Hockenheimring Baden-Württemberg (GER):
DTM Trophy, DMV GTC, Porsche Carrera Cup Benelux, + t.b.a.

Circuit Zolder/DTMSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Deutsche Tourenwagen Masters op donderdag 31 oktober 2019.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons