van der Horst

DTM naar Lausitzring voor laatste voorseizoenstest

Liam Lawson - Ferrari, Red Bull AF Corse)
Liam Lawson - Ferrari, Red Bull AF Corse)
Vanaf deze dinsdag tot en met donderdag vindt de laatste officiële voorseizoenstest van de DTM op de Lausitzring plaats. Bijna alle deelnemers zullen aanwezig zijn en ook de DTM Trophy-rijders testen er.
Ferrari-Team AF Corse zal voor het eerst deelnemen aan de test met alle drie de Red Bull-racers. Nick Cassidy maakt zijn debuut als DTM-rijder. De Nieuw-Zeelander deelt zijn taken achter het stuur van de AlphaTauri-Ferrari 488 GT3 Evo met Formule 1-reserverijder Alex Albon. Ook de jonge Liam Lawson tekent opnieuw present.

Voor de driedaagse test op de Lausitzring is ook de DTM Trophy aanwezig. In zes testsessies, gescheiden van de DTM, zullen teams uit deze succesvolle juniorklasse ook werken aan de best mogelijke voorbereiding op de seizoensopener in Monza. In totaal zijn er 21 rijders, mannen en vrouwen, ingeschreven voor het seizoen. Terwijl Tim Heinemann voor zijn titelverdediging overstapt naar de Aston Martin Vantage van PROsport Racing, bieden drie vrouwelijke racers de concurrentie weerwerk in de DTM Trophy: Sophie Hofmann (Heide-Motorsport) met de Audi R8 LMS, Laura Kraihamer (True Racing) met de KTM X-Bow en Stéphane Kox (Ring-Racing) met de Toyota GR Supra.

Foto: DTMSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Imaani Barée in Deutsche Tourenwagen Masters op maandag 3 mei 2021.
  • Shopa

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons