van der Horst

DTM-teams testen begin juni op de Nürburgring

DTM gaat dan toch van start
DTM gaat dan toch van start
Er komt stilaan weer leven in de brouwerij. Organisator ITR heeft vandaag bekendgemaakt dat er van 8 tot 11 juni officieel wordt getest op de Nürburgring, in afwachting van de onthulling van een totaal herwerkte kalender voor 2020. Publiek wordt tijdens die vierdaagse test evenwel niet toegelaten. De sessie vervangt de aanvankelijk voor midden maart aangekondigde afspraak die om de inmiddels welbekende redenen moest worden afgeblazen.
  • Skylimit Events
Vanzelfsprekend neemt ITR begin juni alle nodige maatregelen om de betrokken teams in veilige omstandigheden weer aan het werk te krijgen. Zo zal iedereen op dagelijkse basis op COVID 19-symptomen worden gescreend en moeten uiteraard de social distancing- en hygiëneverplichtingen worden nageleefd.
 
De voorziene 'new normal’ post-coronavirusmaatregelen houden helaas ook in dat wedstrijden zonder toeschouwers en zonder de media zullen worden betwist.

ITR Managing Director Marcel Mohaupt is iedereen op de Nürburgring dankbaar alles in het werk te hebben gesteld opdat de test op een veilige manier zou kunnen verlopen. "Deze test is vanzelfsprekend de aanzet naar de volgende stap. We hebben er alle vertrouwen in dat we in 2020 spannende races zullen kunnen organiseren. De nieuwe kalender wordt binnenkort bekendgemaakt", klinkt het.

Foto: Hans van OnsemDit artikel werd gepubliceerd door Hans van Onsem in Deutsche Tourenwagen Masters op woensdag 20 mei 2020.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons