van der Horst

Zolder: 1-2 voor RBM op thuiscircuit

Philipp Eng - BMW Team RBM
Philipp Eng - BMW Team RBM
Racing Bart Mampaey (RBM) heeft een knappe 1-2 gescoord in de eerste DTM-race van het weekend op Circuit Zolder. De BMW M4 DTM van Philipp Eng won de wedstrijd met 8.6 seconden voorsprong op de zusterwagen van Joel Eriksson. Nochtans hadden de twee heren zich pas als zevende en negende gekwalificeerd vanmorgen. Een interventie van de safety car net voor halfweg gaf de wagens die voordien al kwamen pitten een voordeel, iets waar de RBM-rijders optimaal van profiteerden.
  • Dreamdrive
Start DTM Zolder Zaterdagrace
Start DTM Zolder Zaterdagrace
Bruno Spengler kwam als beste weg bij de start en dook tussen poleman Marco Wittmann en René Rast om de leiding te nemen. Robin Frijns moest een positie prijsgeven aan Sheldon van der Linde en viel terug van P4 naar P5, bovendien maakte de Nederlander een jumpstart waardoor hij na zijn straf uit de top 10 viel.

R-Motorsport - Aston Martin Vantage DTM
R-Motorsport - Aston Martin Vantage DTM
Na 20 minuten treintje rijden zorgde de opgave van de R-Motorsport Aston Martin's van Daniel Juncadella en Jake Dennis (mechanische pech) voor een neutralisatie van de wedstrijd met een safety car. Ongeveer de helft van het veld had op dat moment al een pitstop afgewerkt, enkel de kopgroep bestaande uit Bruno Spengler, Marco Wittmann, René Rast, Sheldon van der Linde moest nog binnenkomen. Aangezien een tweede neutralisatie uitbleef, viel deze groep later uit de top tien na een passage door de pitlane. Rast gaf vervolgens op met motorproblemen.

Joel Eriksson - BMW Team RBM
Joel Eriksson - BMW Team RBM
Zo kwam Eng na de resterend pitstops plots aan de leiding te liggen, voor teamgenoot Eriksson. De Zweed kreeg het naar het einde van de wedstrijd toe moeilijk en werd zwaar onder druk gezet door de Abt Audi RS5 DTM van Nico Müller. Met extra push-2-pass en DRS was de Zwitser in het voordeel, maar Eriksson kon verbazingwekkend genoeg elke aanval afweren. In de voorlaatste ronde ging hij even rechtdoor ter hoogte van de Boutsen chicane, maar de posities bleven ongewijzigd. Na zijn pitstop viel Wittmann terug naar de zevende plek, genoeg voor de Duitser om de leiding in het kampioenschap te behouden, met drie punten voorsprong op Eng.

--- UITSLAG DTM RACE 1 ZOLDER (PDF) ---

Foto's: Arne SimonsDit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in Deutsche Tourenwagen Masters op zaterdag 18 mei 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Zolder DTM.
  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons