van der Horst

DTM Zolder: Nabeschouwing Ward Sluys

Het autosportseizoen 2019 is erg goed begonnen voor de Oost-Vlaamse routinier Ward Sluys. Dit weekend racete hij met zijn teamgenoot Bas Schouten in de opener van het Belcar Endurance Championship in het kader van de Belgische meeting van het legendarische DTM. Op zaterdag en zondag stond telkens een race van 60 minuten en één ronde op het programma. Ward Sluys en Bas Schouten kwamen meteen als eerste over de meet in de première van het seizoen, een eerste zege ook voor het Italiaanse prestigemerk in een wedstrijd van het nationale uithoudingskampioenschap. Op zondag zat er nog een mooie ereplaats in, na een iets moeilijkere race en dat alles maakt dat als zesde in het kampioenschap en als tweede in de felbevochten klasse 3 naar de tweede race van het seizoen mogen.
DTM… een legendarisch drieletterwoord dat het hart van iedere autosportliefhebber sneller doet slaan. De prestigieuze teams van het DTM namen het afgelopen weekend het asfalt van Zolder in en dat was meer dan de moeite. Samen met het DTM zakten ook het Belcar Endurance Championship naar Limburg af, voor de opener van het seizoen, een seizoen dat zes meetings telt. Waar de races normaal twee of drie uur duren, koos de organisatie hier voor twee races van één uur en één ronde. De 50 deelnemers maakten er tweemaal een mooi spektakel van en Ward Sluys bevond zich in de kop van het peloton.

Ward Sluys: “Wij racen in Belcar 3, de klasse zeg maar net achter de prototypes, maar in moeilijke omstandigheden is de Lamborghini Huracan in staat om zich met die open auto’s te meten. Dat lieten wij op zaterdag zien. Bas en ik reden, geholpen door een prima team, naar een vijfde plaats algemeen en de zege in de klasse, te midden van de diverse Norma. Op zondag was het geen evidentie, want de hemelsluizen gingen open voor de race en het circuit stond letterlijk onder water. Ik had nog nooit met de Italiaanse GT in de regen gereden en heb me dus snel moeten aanpassen. Desondanks behaalden we toch een ereplaats, wat maakt dat we na één weekend goed geplaatst zijn in het kampioenschap.
Na dit eerste weekend op Circuit Zolder staat het tweede, zeer drukke weekend, al over anderhalve week op het menu. Dan zal Ward Sluys met Bob Herber in de Lamborghini in de tweede race van het Belcar-kampioenschap rijden, een wedstrijd over drie uur. Maar ook de beide races van de Supercar Challenge staan in de agenda van de Aalstenaar. In dat kampioenschap doet Sluys het met de BMW M4 van JR Motorsport.

Persbericht Ward SluysDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Belcar Endurance op woensdag 22 mei 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Zolder DTM.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons