van der Horst

DTM Zolder: Nabeschouwing Wim Spinoy

De start van het Belcar Endurance Championship vond dit weekend plaats tijdens de Belgische manche van het prestigieuze DTM. Beter kan je amper vinden in de autosport en de komst van het DTM stond dan ook gelijk aan volle tribunes en een geweldige sfeer op het Limburgse circuit van Zolder. Voor het nieuwe Belgische team, VEIDEC Silver Eagle by GETSPEED was er dus geen betere gelegenheid om de nieuwe Mercedes AMG-GT4 aan het grote publiek voor te stellen. En het team deed dat op een schitterende manier, want tijdens de eerste race, op zaterdag, behaalde het team meteen de dubbel met een zege van Heyer-Spinoy, voor de auto van vader en zoon Cool. Op zondag, na weer een race van 60 minuten en een ronde, zagen we de beide VEIDEC Silver Eagle by GETSPEED Mercedes-AMG GT4 opnieuw als 1ste en 2de over de meet komen maar dan in omgekeerde volgorde, met de familie Cool voor het duo Spinoy/Heyer. Dit resultaat smaakt natuurlijk naar meer en dat volgt al over twee weken, opnieuw in Zolder met een echte uithoudingsrace over drie uur.
  • St. Paul
Wim Spinoy (rijder-teammanager): “We zijn uiteraard tevreden met het eerste weekend en niet alleen sportief. Onze partners en niet in het minst VEIDEC, hebben kunnen zien wat het draagvlak van autosport nog steeds is. Partners vinden via deze sport de weg naar het grote publiek en de bedrijven. Voor ons als team is dat uiteraard zeer belangrijk en wij zijn dan ook blij dat we met het Belcar Endurance Championship starten tijdens dit weekend met het DTM-kampioenschap.”
 
Sportief was het een mooi weekend voor VEIDEC Silver Eagle by GETSPEED, want de beide races in de GT4-klasse van het Belcar Endurance Championship waren voor de rode en groene Mercedes-AMG GT4. De beide Duitse GT’s draaiden als een klok en maakten mee de wedstrijd. Iedere wagen won dus eenmaal en werd eenmaal tweede.
 
Wim Spinoy: “Het is alleen een beetje jammer dat de klasse-indeling er voor zorgt dat wagens waar wij mee vechten op circuit, zoals de diverse Porsche en andere BMW niet in onze klasse rijden. De organisatie zou die verdeling kunnen herbekijken om zo nog meer spanning en sportieve strijd te brengen, wat niet alleen voor de rijders leuk is, maar ook voor het publiek uiteraard.”
 
De volgende race voor VEIDEC Silver Eagle by GETSPEED in het Belcar Endurance Championship vindt over exact twee weken plaats, opnieuw op Circuit Zolder, maar dan volgens het traditionele formaat van drie uur.
 
VEIDEC Silver Eagle by GETSPEED zien we bovendien ook nog in enkele andere uithoudingsraces, waaronder de 24 Uur van Barcelona, de 24 Hours COTA en de 12 Uur van Dubai. Of dat in GT4 of GT3 zal zijn, is nog niet beslist. Ook de teamsamenstelling zal later bekend gemaakt worden.

Persbericht Wim SpinoyDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Belcar Endurance op woensdag 22 mei 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Zolder DTM.
  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons