van der Horst

DTM Zolder: Jürgen Van Hover en Olivier Dons aan de start

Jürgen Van Hover
Jürgen Van Hover
Jürgen Van Hover neemt op 17 en 18 oktober deel aan de Belcar-races in het voorprogramma van de DTM op Circuit Zolder. De Oost-Vlaming deelt een Porsche 911 van SpeedLover met Olivier Dons in de beide races over twee uur.
Jurgen Van Hover
Jurgen Van Hover
"Ik had voor dit jaar een programma voor ogen, maar de coronacrisis hakte er ook bij mij zwaar in", vertelt Jürgen Van Hover. "Het is een kwestie van je verstand te gebruiken en hoewel mijn hart ligt bij sprintraces, besef ik eveneens dat vooraan meestrijden in de Porsche Carrera Cup Benelux een substantieel budget vereist. Het is echter een pure vorm van racen, met allemaal identieke auto's op de grid. Ik ben tijdens de coronacrisis beginnen kijken naar wat de mogelijkheden waren en toen kwam ik uit bij de Belcar."

Jürgen Van Hover - Porsche 991 Cup
Jürgen Van Hover - Porsche 991 Cup
"Ook in de Belcar wordt er vanzelfsprekend stevig doorgetrapt, maar de druk op het team en de rijder liggen toch gevoelig lager. Denk ik bijvoorbeeld enkel al maar aan de testsessies en de bandensets die je nodig hebt. Belcar is en blijft echter een kampioenschap met naam dat ook op commercieel vlak mogelijkheden biedt. Samen met Olivier Dons, al heel wat jaren een trouwe sponsor van mij, willen we deelnemen aan de twee races over twee uur met het oog op volgend jaar. Olivier is volop aan het trainen nadat hij enkele jaren geleden gebeten werd door het autosportvirus. Zijn eerste stappen zette hij op track days, maar ondertussen stond hij ook al aan de start van enkele enduranceraces zoals de 24 uur van Portimao en de 12 uur van Monza. Hij is nuchter genoeg om te beseffen dat hij niet de chrono's van de youngsters uit pakweg de Porsche Carrera Cup Benelux zal draaien, maar ik denk dat hij zich tot een zeer gedegen endurance-rijder kan ontwikkelen."

Alvorens de dubbele race over 120 minuten half oktober, staat de deelnemers aan het Belcar Endurance Championship een wedstrijd over drie uur te wachten in de marge van het EK NASCAR, eveneens in Zolder.

Foto's: Niels Vaeck en Ronald JanssensDit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Belcar Endurance op woensdag 16 september 2020 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Zolder DTM.
  • NASCAR American Festival

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons