van der Horst

DTM Zolder: MSE opnieuw present ondanks opgeblazen motor

MSE - BMW M3
MSE - BMW M3
Bart Van Samang betwist de beide races in het openingsweekend van het Belcar Endurance Championship solo op de Motorsport Services & Engineering BMW M3. Gisteren, vrijdag, tijdens de eerste vrije training blies de man uit Heusden echter bij het uitkomen van de Lucien Bianchi bocht de krachtbron van de BMW op. Slecht nieuws dus en dat bij de start van de meeting.
  • LTF
MSE - BMW M3
MSE - BMW M3
"Op het rechte stuk net voor de start-finish-lijn hoorde ik een vreemd geluid, vooral in de hoge toeren. We hebben echter dit weekend een nieuwe motor in de auto liggen, dus ik besefte niet meteen de ernst van de situatie. Je hoort met een nieuwe krachtbron wel vaker nieuwe geluiden, onze motor was zelfs nog niet echt ingereden. Uiteindelijk bleek het probleem wel fataal, al tasten we nog in het duister naar de echte oorzaak. De drijfstang was afgebroken, met blauwe rook en een steekvlam tot gevolg. Wat de reden was weet ik niet maar we vermoeden een mechanische fout in de drijfstang of een breuk. Bij 8000 rpm hoeft er maar weinig mis te gaan natuurlijk om veel problemen te veroorzaken. Dit is overigens de eerste keer dat ik dit meemaak bij MSE, Dominiek (Paret, de teamchef n.v.d.r.) weet bijzonder goed waar hij mee bezig is. We hebben de wagen terug naar de atelier gevoerd gisteren, waar het team vannacht nog een nieuwe motor heeft kunnen inbouwen. Ik zal dus straks vanuit de pitlane starten, al wordt het voor mij een moeilijke race. Ik heb nog geen test kunnen uitvoeren met nieuwe Hankook banden, gezien de motor de geest gaf na vijf ronden op oude banden. Het wordt een geanimeerde wedstrijd verwacht ik (lacht). We zullen wel zien, we gaan ons amuseren, proberen uit te rijden en dan zien we morgen wel bij de tweede race."

Foto's: Marnik MouchaersDit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Belcar Endurance op zaterdag 18 mei 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Zolder DTM.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons