van der Horst

Zolder: Rast dominant in eerste vrije training

René Rast - Audi
René Rast - Audi
De eerste vrije training van de Deutsche Tourenwagen-Masters op Circuit Zolder werd een kolfje naar de hand van René Rast. De Audi-rijder, die in Hockenheim auteur was van een fantastische inhaalrace die hij zegevierend besloot, was op een opdrogende piste bijna acht tiende sneller dan de rest van het veld. Marco Wittmann tikte als tweede aan met zijn BMW M4 DTM Turbo, voor de Audi RS5 DTM van Robin Frijns (+0.813s) en RBM-rijder Philipp Eng (+0.887s). De WRT Audi's zetten collectief een goede prestatie neer met de vijfde en zesde chrono voor respectievelijk Jonathan Aberdein en Pietro Fittipaldi. Jake Dennis was de eerste vertegenwoordiger van Aston Martin en R-Motorsport op de achtste plek.
  • Powercars
Pietro Fittipaldi - WRT Audi
Pietro Fittipaldi - WRT Audi
De 1:22.941 van Rast oogt veelbelovend voor de rest van het weekend, temeer daar de wagens pas in het tweede deel van de sessie overschakelden op slicks. De vrije training verliep zonder enig incident, al waren er enkele waarschuwingen voor track limits ter hoogte van de Villeneuve Chicane.

--- UITSLAG FP1 DTM ZOLDER (PDF) ---

Foto's: Georges De Coster & Arne SimonsDit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in Deutsche Tourenwagen Masters op vrijdag 17 mei 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Zolder DTM.
  • 24 Hours of Zolder

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons