van der Horst

DTM Zolder: Russell Racing pakt pole voor beide races

Russell Racing - Norma M20 FC
Russell Racing - Norma M20 FC
De Russell Racing Norma M20 FC #1 heeft de eerste kwalificatie van het Belcar-seizoen 2019 als snelste afgesloten. Daardoor mogen Thiers/Thiers/Magnus/Van Hooydonk de beide Belcar sprint-races dit weekend vanaf de pole aanvatten. Vader en zoon Longin starten mee vanaf de eerste rij in hun eerste wedstrijd op de Norma M20 FC van Krafft Racing. Deldiche Racing monopoliseert de tweede rij, met de Norma #110 van Dejonghe/Boonen/Piessens net voor het zusterexemplaar #111 van de Cock/Joosen/Verbergt. Belgium Racing was beste GT: de Lamborghini Huracan #99 van Saelens/Derdaele deelt de derde rij met de T2 Norma #65.
  • Dreamdrive
John de Wilde - Speedlover Porsche 991 GT3 Cup
John de Wilde - Speedlover Porsche 991 GT3 Cup
John De Wilde was met zijn Porsche 911 primus in de Belcar 2-klasse (Porsche Endurance Trophy Benelux). Zijn besttijd was twee tiende beter dan het exemplaar van Van Dierendonck/Teunkens, die zelf één tiende bonus verzamelden op het No Speed Limit-exemplaar van Bouvy/Coens.


Belgium Racing - Lamborghini Huracan Super Trofeo Evo
Belgium Racing - Lamborghini Huracan Super Trofeo Evo
Een Lamborghini-kwartet was er in Belcar 3, met zoals gemeld Belgium Racing als de referentie, voor de wagens van respectievelijk EMG Motorsport, WCB Racing en Independent Motorsports. VR Racing was met de Ford Marc Car 2 best of the rest. Getspeed zette weinig verrassend de toon in Belcar 4, met de Mercedes-AMG GT4 van Spinoy/Heyer voor het exemplaar van Cool/Cool. De Ginetta G55 van solist Graham Charman sloot als derde af in deze onderbezette klasse. Ook geen verrassing in Belcar 5, met de VGL Racing Saker RapX op pole, voor de AR Performance BMW #88 en de RBC Saker RapX. De Garage Van de Water BMW M3 heeft de beste kaarten in handen in Belcar 6. Ze waren sneller dan JJ Motorsport en AR Performance.

Foto's: Niels VaeckDit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Belcar Endurance op vrijdag 17 mei 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Zolder DTM.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons