Dubai: Alders oppermachtig bij F3 Asian Championship - Amaury Cordeel gastrijder

Joey Alders - BlackArts Racing Team
Dit weekend stond niet alleen de Hankook 24H Dubai op het menu, ook het F4 UAE en F3 Asian Championship mochten dit weekend de Dubai Autodrome onveilig maken. Bij de F3 was er met Amaury Cordeel een Belgische gastrijder aanwezig. De jongeman uit Elversele kwam aan de start met MP Motorsport, dat vorig jaar ook al in stond voor de Waaslander in de Formule Renault Eurocup, en moest zich weren in een stevig peloton dat overvleugeld wordt door een Nederlander.
Start F3 Asian Championship Dubai Race 2
Als er dit weekend één constante was tijdens de drie races, dan was het wel Joey Alders. In alle drie de races stond hij op elke trede van het podium. Tijdens de eerste race moest hij nog de Brit Jack Doohan voor zich dulden, ondanks dat deze een aanrijding kende met Ukyo Sasahara. Nog voor de tweede race van start ging op vrijdag, stonden de regensluizen in de ochtend al open en hierdoor bleek de race een kolfje naar de hand van Alders. Hij pakte al snel de leiding en gaf deze niet meer af. De laatste race kon de Nederlander zijn kunstje niet meer overdoen en eindigde na Yu Kanamaru en Ukyo Sasahara op een derde plaats.

Amaury Cordeel - MP Motorsport
In de tussenstand kan Alders nu genieten van een zeer comfortabele leiding op zijn dichtste concurrent Doohan. Dat Nederlanders goed aarden in Azië, bleek vorig jaar toen Rinus Van Kalmthout nog het Aziatisch winterkampioenschap op zak kon steken. Voor Cordeel was het een eerste kennismaking met het Aziatisch kampioenschap en hij kon zich zo meten met namen als Pietro Fittipaldi en Jamie Chadwick. Terwijl hij bij de kwalificaties nog buiten de top tien bleef, vocht hij zich in elke race terug naar voor. Het eindresultaat voor de Waaslander was twee keer een tiende en een zevende plek.

Foto's: F3 Asian Championship

Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Circuit Internationaal op zaterdag 11 januari 2020 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24H Dubai.