van der Horst

Dylan Derdaele en Belgium Racing verdedigen titel in Porsche Carrera Cup Benelux!

Dylan Derdaele - Belgium Racing Team
Dylan Derdaele - Belgium Racing Team
Belgium Racing staat ook in 2022 aan de start van de Porsche Carrera Cup Benelux. De Porsche-expert uit het Limburgse Lommel stoomt opnieuw twee Porsche 911 GT3 Cup klaar waarbij regerend tweevoudig kampioen Dylan Derdaele alvast de eerste wagen de sporen zal geven.

“De organisatie van de Porsche Carrera Cup Benelux schakelde in 2021 een versnelling hoger, met de introductie van de nieuwe generatie Porsche 911 GT3 Cup”, trapt Belgium Racing teameigenaar Patric Derdaele af. “Het niveau van het kampioenschap steeg opmerkelijk, terwijl een nieuwe wagen toch altijd uitdagingen stelt voor alle betrokkenen. Voor Belgium Racing was het doel echter op voorhand duidelijk: de titel. Dylan slaagde met verve in dat opzet terwijl we ook de vicetitel pakten in de ProAm-klasse. Dat soort prestaties schept verwachtingen en omdat we ook dit jaar willen meestrijden voor zeges, besloten we in de winterperiode te investeren in twee gloednieuwe exemplaren van de Porsche 911 GT3 Cup type 992.”

Dylan Derdaele - Belgium Racing Team
Dylan Derdaele - Belgium Racing Team
“Als je wint, lijken de dingen soms vanzelf te lopen, maar evident is het allerminst”, erkent teamchef Jan Gabriëls. “Er zijn zoveel factoren die van tel zijn als je een gooi wil doen naar wedstrijdwinst enerzijds en de titel anderzijds. Met Belgium Racing trachten we om een zo stevig mogelijke basis te voorzien zodat onze rijders de kans krijgen mee te dingen naar zeges. De keuze voor twee nieuwe wagens past dan ook uitstekend in de visie van Belgium Racing om de zaken grondig aan te pakken. Dylan zal zijn wagen op vrijdag een shakedown geven op Spa-Francorchamps. Vervolgens lassen we nog enkele extra testsessies in met het oog op de seizoensopener begin mei op datzelfde Spa-Francorchamps. Onze eerste wedstrijd vindt er plaats in de marge van het wereldkampioenschap uithouding dat er zijn generale repetitie houdt voor de roemruchte 24 uur van Le Mans.”

“De Porsche Carrera Cup Benelux gaat in 2022 zijn tiende seizoen in en vanzelfsprekend willen zowel Belgium Racing als ikzelf onze stempel drukken op deze jubileumeditie”, stelt regerend kampioen Dylan Derdaele. “Na mijn titel uit 2016, veroverde ik afgelopen jaar opnieuw de algemene titel in een van meest felbetwiste seizoenen van de Benelux-cup. Porsche schrijft al meer dan 7 decennia racegeschiedenis en uiteraard waren we erop gebrand om dit jaar opnieuw van de partij te zijn. Ik kijk er naar uit om mijn nieuwe strijdwapen voor dit seizoen vrijdag aan de tand te voelen op het F1-circuit van Spa-Francorchamps, dat de voorbije maanden een grondige make-over kreeg met onder andere de terugkeer van enkele grindbakken.”

Persbericht Belgium Racing TeamDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Porsche Carrera Cup Benelux op donderdag 14 april 2022.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons