van der Horst

Dylan Derdaele en Marc Goossens tevreden na NASCAR-seizoensfinale in Valencia

CAAL Racing - Derdaele Ford Mustang #98
CAAL Racing - Derdaele Ford Mustang #98
Met een ongezien vierluik op het Circuit Ricardo Tormo ten westen van het Spaanse Valencia kwam er afgelopen week een einde aan het NASCAR Whelen Euro Series seizoen 2020. Belgium Racing-rijders Dylan Derdaele en Marc Goossens zochten bevestiging voor de positieve signalen eerder dit seizoen en trokken tevreden terug richting België.
  • Skylimit Events

“Hoewel ik nipt een algemeen podium misliep, ben ik tevreden na een zeer hectische week”, vertelt Marc Goossens. “Voor het eerst dit seizoen konden we in onze Derdaele+ Ford Mustang #98 beschikken over het volledige vermogen, maar we vonden helaas niet meteen de juiste afstelling. Verre van ideaal met vier races op enkele dagen tijd, maar ik heb getracht het hoofd koel te houden en kon profiteren van pech bij anderen om op te rukken. In de slotrace stond de set-up op punt, maar kreeg ik spijtig genoeg af te rekenen met een remprobleem, waardoor ik uiteindelijk de handdoek moest werpen. In de eindstand eindig ik vijfde, op vier puntjes van de tweede plaats; gezien de pech dit seizoen ben ik daarmee echter wel tevreden.”

CAAL Racing - Derdaele Ford Mustang #98
CAAL Racing - Derdaele Ford Mustang #98
“Ik wil overigens ook een woordje van dank richten aan organisator Team FJ”, vervolgt de Belgium Racing Program Manager. “2020 was een bizar jaar met heel wat restricties, maar men is erin geslaagd om een echt Europees kampioenschap te laten plaatsvinden met races in vier landen en deelnemers van heel wat verschillende nationaliteiten. De compacte kalender bood weinig tot geen ruimte om te testen, maar ik denk dat we achteraf gezien moeten vaststellen dat de gehanteerde aanpak een van de betere was. Tenslotte wil ik ook PK Carsport feliciteren met de derde titel van Alon Day. Zij kwamen het hele seizoen zeer sterk voor de dag en zijn daarom de verdiende winnaars.”

Ook voor Dylan Derdaele valt het doek over een atypisch jaar. “Mijn eerste volledige seizoen NASCAR met een voor mij onbekend team; het was wennen”, lacht de Limburger. “Ik heb bijzonder veel bijgeleerd en ik besef dat ik veel progressie gemaakt heb, zowel op sportief als op menselijk vlak. Daarvoor wil ik ons team CAAL Racing en onze sponsors bedanken, want 2020 was zowel zakelijk als sportief allerminst een eenvoudig jaar. Vier races betwisten op enkele dagen tijd is evenmin gemakkelijk, maar eigenlijk vormden de weersomstandigheden dit weekend de grootste uitdaging. De temperatuurverschillen tussen de ochtend en de namiddag waren enorm en dat maakte het zoeken naar een goede afstelling er niet eenvoudiger op. Ik heb echter enkele leuke duels uitgevochten en met een jaar ervaring op zak, ben ik zeker dat ik volgend seizoen goed uit de verf kan komen. Of we in 2021 opnieuw zullen deelnemen aan het EK NASCAR, zal echter van verschillende factoren afhangen. In de eerste plaats is er de vraag of de kalenders uit onze verschillende sportieve programma’s verenigbaar zijn, maar als dat het geval is, dan zouden zowel Marc als ikzelf graag een vervolg breien aan ons seizoen 2020 in de NASCAR Whelen Euro Series!”


Persbericht Belgium Racing  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons