van der Horst

e.Prix Mexico: Verrassende zege voor Lucas di Grassi

Lucas di Grassi
Lucas di Grassi
Na een tegenvallende kwalificatie kwam Lucas di Grassi (ABT Schaeffler Audi Sport) niet verder dan een achttiende plaats op de grid. Met de diskwalificatie van Daniel Abt schoof de Braziliaan een plaats op, maar dat hij de race zou winnen, had toch niemand verwacht temeer hij vlak na de start nog zijn achtervleugel beschadigde na een contact. Een goede pitstop-strategie bracht di Grassi evenwel naar de leiding van de race, een plaats die hij niet meer afstond.
  • St. Paul
Start e.Prix Mexico City
Start e.Prix Mexico City
Oliver Turvey (NEXTEV) nam bij de start de kop van de race, maar al snel moest de Brit zijn wagen aan de kant van de piste parkeren en nam José Maria Lopez (DS Virgin Racing) de leiding over. Lucas di Grassi koos net als Jérôme d'Ambrosio (Faraday Future Dragon Racing) voor een vroege wagenwissel. De goede strategie bleek later, want toen leider Lopez na zijn wissel weer de baan op kwam, bevond hij zich achter de Braziliaan en de Belg.

Een neutralisatie van de race om de gestrande wagen van Loïc Duval (Faraday Future Dragon Racing) te evacueren bracht het veld terug samen. In een poging om d'Ambrosio voorbij te gaan verslikt Lopez zich in de eerste bocht. Wat later moet d'Ambrosio wel Jean-Eric Vergne (Techeetah) en Sam Bird (DS Virgin Racing) voorbij laten. De Belg zou op het einde van de race nog verder terugvallen en hij finishte slechts als dertiende.

Podium e.Prix Mexico City
Podium e.Prix Mexico City
De vierde plaats was voor Mitch Evans (Panasonic Jaguar Racing) die de Britse constructeur eindelijk een mooi resultaat schonk, Nicolas Prost (Renault e.dams) sloot de top vijf af. José Maria Lopez finishte nog als zesde voor Daniel Abt (ABT Schaeffler Audi Sport), Adam Carroll (Panasonic Jaguar Racing), Nelson Piquet Jr (NEXTEV) en Esteban Gutiérrez (Techeetah). Sébastien Buemi (Renault e.dams), de winnaar van de drie eerste races van het seizoen, verloor veel tijd bij zijn wagenwissel en na nog een foutje kwam hij niet verder dan de veertiende plaats. Buemi behoudt wel de leiding in de tussenstand, met 76 punten behoudt hij vijf punten voorsprong op di Grassi, Nicolas Prost staat derde met 46 punten.

Foto's: FIA Formula ESchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Formule E op zondag 2 april 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Mexico City (Mexico).
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons