van der Horst

Een 29ste en 30ste Top Gun-rijder in de VW Fun Cup powered by Hankook 2019

Grégory Guilvert en Jean-Karl Vernay
Grégory Guilvert en Jean-Karl Vernay
De VW Fun Cup powered by Hankook is bezig aan het eerste seizoen onder het nieuwe Top Gun-reglement, dat bepaalt dat de beste rijders uit de discipline niet meer het stuur mogen delen van dezelfde wagen. Tijdens de Hankook 25 Hours VW Fun Cup op 13 en 14 juli mag er uitzonderlijk een tweede Top Gun-rijder toegevoegd worden aan de line-up. De ambitie is duidelijk: de teams de mogelijkheid geven om sterrijders uit te nodigen, die zich naar goede gewoonte komen amuseren tijdens de 25 Hours in het peloton van Fun Cup-liefhebbers en bovendien de media-aandacht voor het evenement vergroten.
Terwijl andere verrassingen in de komende dagen worden bekendgemaakt, hebben twee teams alvast handig gebruikgemaakt van het reglement van de langste race ter wereld: DDK Racing en Groupe Lemoine by M3M.

Zoals enkele dagen geleden werd onthuld, versterkt Jean-Karl Vernay zijn landgenoot en collega-WTCR-rijder Yann Ehrlacher, Pierre-Yves Corthals, Stéphane Boulanger en Claude Pirson op de #421 van DDK Racing. De Fransman maakt gezien zijn indrukwekkende palmares – met titels in de Indy Lights, de Porsche Carrera Cup France en de TCR International Series naast een overwinning in zijn klasse van de 24 Uur van Le Mans – zijn opwachting op de lijst met Top Guns voor 2019.

Dankzij de deelname van Grégory Guilvert, regerend kampioen in het Frans kampioenschap FFSA GT, krijgt de VW Fun Cup dit seizoen nog een dertigste Top Gun-rijder. De Fransman wordt ingezet naast Top Gun-collega Michaël Leenders, Timo Van Impe en Pierre Lalmand (Directeur van het Brusselse Autosalon) op de #424 Groupe Lemoine by M3M. Een team dat een hoofdrol speelt in het Franse kampioenschap en zonder twijfel met grote ambities afzakt naar de Belgische Ardennen tijdens het weekend van 13 en 14 juli…

Foto: Kronos EventsSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in VW Fun Cup op donderdag 20 juni 2019.
  • Powercars

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons