van der Horst

Een blik op het nieuwe DTM-format voor 2021

Start 2018 Blancpain GT Series Sprint Cup Nürburgring Race 1
Start 2018 Blancpain GT Series Sprint Cup Nürburgring Race 1
Na het vertrek van Mercedes en Aston Martin in de afgelopen seizoenen, en het feit dat ook Audi al aankondigde na dit jaar niet verder te willen met het huidige DTM-concept, drong een grote verandering zich op. Die komt er ook in 2021 en zoals velen al zagen aankomen wordt er gekozen voor het GT3-platform. Het grootste argument voor die keuze is uiteraard om zoveel mogelijk constructeurs en teams op die manier over de streep te trekken voor deelname.
  • St. Paul
Sheldon van der Linde & Jonathan Aberdein - BMW Team RBM
Sheldon van der Linde & Jonathan Aberdein - BMW Team RBM
Eerder kon u bij Autosport.be al lezen dat ook Circuit Zolder een plaatsje heeft op de kalender voor 2021. Het concept van twee wedstrijden op een weekend, telkens met een duur van 55 minuten plus één ronde, blijft behouden. Ook is er nog steeds de verplichte pitstop met bandenwissel, maar de manier van starten wordt wel aangepast. Analoog aan andere GT3-kampioenschappen wordt de staande start vervangen door een rollende start, en wordt er bovendien een formule geïntroduceerd met succesballast. De top drie van de vorige wedstrijd zal respectievelijk 25, 18 en 15 kilogram extra aan boord krijgen.

BMW M4 GT3
BMW M4 GT3
Om het verschil te maken met onder meer de ADAC GT Masters en de GT World Challenge zal er in de DTM slechts één rijder per auto aan de start staan. Tijdens de persconferentie hoorden we al enkele van de huidige DTM-rijders aan het woord, zij solliciteerden alvast openlijk naar een zitje voor volgend jaar. ITR-voorzitter Gerhard Berger verklaarde van zijn kant dat er veel interesse is van constructeurs zoals Audi, Mercedes, McLaren en Ferrari. Wat BMW gaat doen, is nog een vraagteken daar de verwachting is dat de homologatie van de nieuwe BMW M4 GT3 pas in 2022 rond zal zijn. De Beierse constructeur slaat dus mogelijk een jaartje over.

Foto's: Vincent Wouters - Arne Simons - BMW



Dit artikel werd gepubliceerd door Arne Simons in Deutsche Tourenwagen Masters op vrijdag 6 november 2020.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons