van der Horst

Een goud-groene livery voor de VW Fun Cup n°299 ‘DRM-Gillion’

DRM Motorsport - VW Fun Cup
DRM Motorsport - VW Fun Cup
Het zijn ondertussen gekende gezichten geworden voor DRM Motorsport. Nico Verdonck en Rodrigue Gillion werken in 2020 immers al voor het derde seizoen op rij samen met het team uit Brussel. Het seizoen begon met een knaller, dankzij de zilveren medaille tijdens de 10 Uur van Abu Dhabi. Ondanks een vernieuwde kalender door de Covid 19-pandemie, zullen Nico en Rodrigue over enkele maanden ook voor spektakel zorgen in de European VW Fun Cup.
De twee rijders zitten uiteraard aan het stuur van de Evo3 n°299, die dit jaar wordt ingezet onder de noemer ‘DRM-Gillion’. De n°299 werd in 2019 benoemd tot beste livery van het jaar en zal opnieuw niet onopgemerkt voorbijgaan. Het team van Vanuf Art Design heeft zich immers laten inspireren door de Braziliaanse vlag om een kleurrijke en warme kleurstelling te ontwerpen, naar het voorbeeld van het land van Pelé en Senna. Een goud-groene jurk die emoties oproept bij Rodrigue Gillion. “Ik ben Braziliaan van afkomst en heb de kleuren van mijn land altijd met een zekere fierheid verdedigd op de circuits”, glimlacht hij. “Deze livery is dus van een onschatbare sentimentele waarde voor mij. Toen Jean-Luc Vanuf zijn project voorstelde aan Matthieu, Nico en mij, was ik bijzonder verrast. Ik had in geen geval verwacht dat hij Brazilië zou gebruiken in het ontwerp. Hoed af, want het resultaat is fantastisch! We zullen zijn werk eer aandoen op de piste.”
 
In 2019 betwistte de n°299 alle wedstrijden, maar dat zal ditmaal niet het geval zijn. Nico en Rodrigue staan aan de start in Zandvoort en Spa-Francorchamps, omwille van een erg drukke sportieve kalender. “De coronacrisis heeft voor overlappingen gezorgd met verschillende meetings georganiseerd tijdens dezelfde weekends”, legt Rodrigue uit. “Alleen de races in Zandvoort en Spa-Francorchamps bleven dus beschikbaar voor ons. Hoewel we slechts tweemaal onze opwachting maken in de European VW Fun Cup, is dat wel telkens op een weergaloos circuit. In beide gevallen zullen Nico en ik met z’n tweeën rijden, en hebben we de intentie om door te gaan op ons elan van Abu Dhabi!”
 
Nico Verdonck zal uiteraard van de partij zijn om zijn leerling vooruit te helpen en te bevestigen dat hij een van de beste Top Gun-rijders van het peloton is. De Brusselaar staat daarnaast gekend als iemand die als een speer uit de startblokken schiet. “Eerst en vooral ben ik erg gelukkig dat de combinatie van DRM Motorsport, Rodrigue en ikzelf behouden blijft in 2020”, reageert Nico. “Bij de omkadering van een rijder is het erg belangrijk om bij hetzelfde team te blijven. Dankzij de expertise van DRM ben ik ervan overtuigd dat Rodrigue progressie zal blijven boeken, wat onze ambitie is voor dit jaar. Ook al racen we eveneens in wagens met meer vermogen, toch is een deelname aan de European VW Fun Cup belangrijk voor hem. Alle auto’s zijn identiek en bieden geen hulp bij de besturing ervan, zonder het fantastische niveau van de competitie uit het oog te verliezen. De rijder maakt dus veel meer het verschil. In die optiek mikken we op de top 10 in het algemene klassement, misschien zelfs een top 5 als alles goed gaat.”
 
Afspraak dus tijdens het Zolder Fun Festival, op 22 en 23 augustus, op het circuit van Zolder dat de aftrap zal geven van de European VW Fun Cup 2020!

VW Fun CupSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in VW Fun Cup op zaterdag 13 juni 2020.
  • Powercars

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons