van der Horst

Een tweede Fiesta bij EJ Automotive voor Toon Bosmans

Toon Bosmans
Toon Bosmans
Naast de vertrouwde Fiesta #86 voor Kristoff Cox laat EJ Automotive van Jurgen Evers in de twee resterende meetings van de Ford Fiesta Sprint Cup een tweede Fiesta rijden voor Toon Bosmans. Met de komst van 36-jarige Bosmans toont de Ford-merkencup eens te meer dat het de ideale instapklasse is voor zowel jonge als minder jonge debutanten!
“Ik debuteer inderdaad in de Fiesta Cup, maar ik heb al heel wat test- en racekilometers achter de kiezen in zowel Belcar als VW Fun Cup,” stelt de man uit Maasmechelen. “Doordat ik met mijn structuur TB Competition binnen het kader van de Fiesta Cup samenwerk met EJ Automotive kreeg ik de gelegenheid nader kennis te maken met de Fiesta. Het concept van de Fiesta beviel mij in die mate dat ik Jurgen voorstelde om zelf achter het stuur te kruipen. De Fiesta in Cup-versie is een plezierige auto, kleeft op de baan, geeft vertrouwen en met slechts 140 pk is het hier geen kwestie van ‘ballen’ te hebben om hard te gaan. Je moet met het hoofd rijden en zo proberen te begrijpen waar je met de Fiesta snel gaat en het verschil kan maken met de anderen.”
 
Toon Bosmans rijdt tijdens het weekend van de TCR Spa 500 en de Finale Races op TT Circuit Assen in de bekende #28 van Bart Loenders waarmee eerder Kata Bozó aantrad. Het ziet er immers naar uit dat EJ Automotive hun tweede auto laat rijden voor een nog bekend te maken rijder en vond aldus voor het debuut van Toon een oplossing met Bart Loenders. Het is wel EJ Automotive dat zich zal ontfermen over het runnen ervan.
 
“Neen, ik ga niemand coachen of zo, “ lacht Toon. “Uiteraard laat mijn technische bagage mij toe om goed te weten wat er op technisch vlak moet gebeuren en ik zal mijn mensen dan ook de nodige feedback kunnen geven, maar het eerste doel is mij amuseren. De keuze viel op deze twee meetings omdat ik geen andere verplichtingen heb en mij voor één keer niet hoef te bekommeren over het doen en laten van mijn rijders.”
 
Toon Bosmans is met TB Competition immers de laatste jaren voornamelijk actief met het begeleiden van jonge rijders in karting en de Franse Formule Ford. Voordien was hij automonteur bij vooraanstaande teams zoals Van Amersfoort Racing – met Laurens Vanthoor en Kevin Magnussen -, KTR, Cor Euser Racing in zowel Formule 3, GP2 als FIA GT.
 
“Ik koos destijds bewust voor de studies automechanica omdat ik als 12-jarige al in karting rondreed en mijn weg wou maken in de racerij. Zoals vaak het geval is, ontbraken de centen om zelf te gaan racen en zo ben ik mij meer gaan toeleggen op het sleutelen voor anderen en leerde ik ondertussen Jurgen kennen. De goesting om zelf te gaan racen is nooit verdwenen. Vandaar deze opportuniteit, maar mijn rol als coach blijft voor mij primordiaal. Mogelijk kan deze ervaring mij helpen om sommige jongeren aan te zetten hun kans te wagen in de Fiesta Cup. De Ford Fiesta Sprint Cup is een ideale leerschool alvorens te denken aan het snellere werk!” 

Ford Fiesta Sprint Cup
 Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Ford Fiesta Sprint Cup Belgium op maandag 16 september 2019.
  • Circuit Zolder

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons