van der Horst

Eerste IndyCar-zege voor Patricio O’Ward

Patricio O'Ward
Patricio O'Ward
Arrow McLaren SP-racer Patricio O’Ward heeft zijn eerste overwinning in de IndyCar behaald. De Mexicaan schreef de tweede race van het weekend op de Texas Motor Speedway op zijn naam.
De race zelf begon met een zware crash. Beide wagens van AJ Foyt Racing en Dale Coyne Racing, de Carlin van Conor Daly en de Andretti van Alexander Rossi waren meteen uitgeschakeld.

Bij de herstart kon poleman Scott Dixon (Chip Ganassi Racing) gemakkelijk wegrijden. Patrico O'Ward zat een hele tijd te vechten met Jack Harvey (Michael Shank Racing). In ronde 114 lukte het O'Ward eindelijk om Harvey te passeren, die uiteindelijk uitviel met een probleem aan de achterwielen. Door de neutralisatie van de race ging iedereen pitten en daarna vond de jonge Mexicaan zijn draai. In ronde 141, na mooie inhaalmanouvres op Will Power (Team Penske) en Graham Rahal (Rahal Letterman Lanigan Racing), nam O'Ward de leiding. Na een pitstop in ronde 186, en een korte neutralisatie toen het achterwiel van Felix Rosenqvist loskwam, lag O'Ward plots derde achter Takuma Sato (Rahal Letterman Lanigan Racing) en Josef Newgarden (Team Penske). Bij de herstart reed de Mexicaan opnieuw naar de eerste plaats en bleef ook aan de leiding tot het einde van de race. Newgarden en Rahal vervolledigden het podium.

Na vier races staat Scott Dixon aan de leiding in het IndyCar-kampioenschap van 2021. De Nieuw-Zeelander heeft 153 punten, 22 meer dan Patricio O’Ward. Alex Palou (Chip Ganassi Racing) volgt als derde. 

Foto: Indy Car MediaSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Imaani Barée in Circuit Internationaal op maandag 3 mei 2021.
  • LTF

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons