van der Horst

Eerste seizoenszege voor Van Langendonck, Eyckmans debuteert sterk in OK-klasse

KZ2
KZ2
De eerste ronde van de WSK Super Master Series draaide afgelopen weekend uit op een succes voor Dries Van Langendonck. Onze jonge landgenoot pakte in Lonato de zege in de 60 Mini klasse na een felbevochten strijd. Ook in de overige klassen deden onze landgenoten het verdienstelijk met een top twintig klassering voor Lenn Nijs in zijn eerste optreden als Kart Republic fabriekspiloot. Nog beter verging het Ean Eyckmans die afgelopen week bekend maakte naar de OK klasse over te stappen. Eyckmans debuteerde meteen met een achtste plaats in de finale!
60 Mini: Dries Van Langendonck eerste leider na klinkende zege
Dries Van Langendonck
Dries Van Langendonck
Christian Costoya en Jindrich Pesl begonnen sterk aan het weekend met de pole voor Costoya en de leiding na de heats voor Pesl. Beide teamgenoten wonnen ook hun prefinale waardoor zij de eerste startrij deelden voor de finale. Pesl kende de beste start, Costoya verloor een plaatsje aan Killian Josseron maar pakte een ronde later de tweede plaats weer terug. Josseron zou terugvallen tot P5, mede door de opmars van Van Langendonck die samen met Costoya het gat naar de leider dichtreed. Met nog drie ronden op de teller ging Costoya naar de leiding. Van Langendonck schoof mee door en nam op zijn beurt de leiding in de slotronde. Hij stond die niet meer af en won met bijna een seconde voorsprong op Jindrich Pesl en Christian Costoya.
OK-Junioren: Beide Belgen naar de finale
Lenn Nijs
Lenn Nijs
Zowel Lenn Nijs als Douwe Dedecker wisten zich te verzekeren van een plaatsje in de finale van de OK-Junioren. Nijs kende een solide weekend waarin hij na de heats opklom naar een 27e plaats. Dedecker kwam op vrijdag door technische problemen niet verder dan P61 maar ook hij reed de ziel uit zijn lijf met P34 als eindresultaat na de heats. Vanaf de pole kwam René Lammers het beste weg. De Nederlander bleef de gehele wedstrijd aan kop van het veld maar moest in de laatste ronde de leiding afstaan aan Oleksandr Bondarev. Bondarev werkte zich hardhandig naar de leiding en de wedstrijdleiding bestrafte hem vrijwel onmiddelijk. De zege kwam zo uiteindelijk toch, terecht, in handen van Lammers. Dmitry Matveev en Krill Kutskov werden tweede en derde. Lenn Nijs kende zijn debuut als fabriekspiloot en deed dat prima met P18 als eindresultaat. Voor Dedecker werd het na zijn teleurstellende kwalificatie een weekend met gemengde gevoelens. De Limburger kwam uiteindelijk terug tot P31 maar er had ongetwijfeld meer in gezeten.
OK: Ean Eyckmans debuteert verrassend sterk met top tien plaats in finale.
Ean Eyckmans
Ean Eyckmans
De finale van de OK klasse werd gewonnen door Tony Kart rijder Luigi Coluccio. De Italiaan weerstond een hele finale lang aan de druk van Freddie Slater. De Brit jaagde op Coluccio maar kreeg het gat niet kleiner dan enkele tienden. Coluccio won voor Slater en Gustaw Wisniewski. Onze ogen waren echter vooral gericht op Ean Eyckmans. De bronze medaille winnaar van het EK in de OK-Junioren, afgelopen seizoen, maakte last minute de overstap naar de OK-klasse. Dat deed Eyckmans trouwens niet in de vertrouwde paars-roze kleurencombinatie van Kosmic Kart maar in het groen-witte design van Tony Kart. Daarmee blijft de Kempenaar de OTK familie trouw, maar de OK klasse vormde een nieuwe uitdaging. Als fabrieksrijder, maar onder de structuur van het EGP Racing Team van zijn vader Wim Eyckmans. Vader, zoon en monteur Bert Nelissen kwamen dus meteen binnen langs de grote poort, met een knappe achtste plaats in de finale. Wordt ongetwijfeld vervolgd!
KZ2: Twee wedstrijden, twee zeges voor Senna Van Walstijn.
Niet enkel in de OK-Junioren trok een Nederlander aan het langste eind. Ook in de KZ2 schakelklasse waren onze Noorderburen aan het feest. Senna Van Walstijn reed op vrijdag al naar poleposition maar moest na de heats David Trefilov voor zich dulden. De Duitser won prefinale A, Van Walstijn deed dat in prefinale B waardoor beiden de finale vanaf de eerste rij mochten aanvangen. De Nederlander kwam als beste weg en reed de volledige wedstrijd aan kop. De snelste van het pak was hij niet. Die eer kwam Pedro Hiltbrand toe, maar de Spanjaard moest vanaf P8 komen en kon Van Walstijn nooit bedreigen voor de winst. Van Walstijn op één, Hilltbrand op twee, Trefilov op drie. 

Foto's: WSK Karting, Sportinphoto & Mario Perrucco



Dit artikel werd gepubliceerd door Philippe De Roeck in Karting op maandag 31 januari 2022.
  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons