van der Horst

Electric GT Championship alsnog van start in 2018?

Tesla Model S P100D
Tesla Model S P100D
Het Electric GT Championship verdween eind vorig jaar al weer even snel uit beeld als het eerder zijn opwachting maakte in het autosportlandschap. Het aangekondigde kampioenschap voor dit jaar met onder meer een manche op Circuit Zolder werd geannuleerd en het kampioenschap dat betwist zou worden met identieke Tesla Model S P100D wagens leek ten dode opgeschreven. Nu laat de organisatie terug van zich horen en een nieuwe kalender over 10 manches werd aangekondigd. Twee races zouden eind dit jaar plaats vinden, de overige in de loop van 2019.
Tesla Model S P100D
Tesla Model S P100D
De geboorte van een kampioenschap voor elektrisch aangedreven GT wagens werd nu meer dan een jaar geleden met veel luister aangekondigd. In dit kampioenschap zouden 20 identieke Tesla Model S P100D het tegen elkaar opnemen. Een eerste race stond eind vorig jaar gepland en een kalender voor dit jaar werd gepubliceerd, met daarop onder meer een manche op het circuit van Zolder. Maar dan werd het plots erg stil rond de serie, er zouden financiële problemen ontstaan zijn en enkele kopstukken bij de organisatie pakten hun biezen. De race in Zolder werd geannuleerd en wat later werd het gehele kampioenschap afgeblazen.

Na een lange stilte verscheen er begin dit jaar een bericht dat de FIA zijn goedkeuring gaf voor de organisatie van het Electric GT Championship en vandaag werd er nu een nieuwe kalender gepubliceerd onder de naam van Electric Production Car Series (EPCS). Het kampioenschap zou alsnog dit jaar opgestart worden met races in Pau-Arnos (26 & 27 oktober, meeting achter gesloten deuren!) en Jerez (3 & 4 november). Het kampioenschap wordt dan vervolgd in 2019 waar er nog acht manches staan geprogrammeerd. Onder meer de omlopen van Paul Ricard, Nürburgring, Assen, Silverstone en Portimao liggen al vast, andere locaties dienen nog gevonden en bevestigd worden.  

Lees ook: EGT: Tesla Model S EGT onthuld op Ibiza
Lees ook: Electric GT Championship uitgesteld tot volgend jaar
Lees ook:Electric GT krijgt groen licht van de FIA

Foto's: Electric GT Championship



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Circuit Internationaal op woensdag 25 april 2018.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons