van der Horst

Endurance-kortnieuws van de afgelopen dagen

Livery High Class Racing voor Rolex 24 at Daytona
Livery High Class Racing voor Rolex 24 at Daytona
De afgelopen dagen stonden bol van de bekendmakingen betreffende verschillende kampioenschappen in de endurance-racerij. Terwijl IMSA WeatherTech Sportscar Championship alsook de Asian Le Mans Series hun seizoen binnen enkele weken op gang trappen, zijn er ook al een aantal interessante aankondigingen geweest in verband met de European Le Mans Series. Autosport.be zet ze even op een rijtje.
*** Terwijl de Asian Le Mans Series nu al kan rekenen op een recordveld voor de start in februari, blijven er zich toch nog nieuwe teams aanmelden. Zo komen er nog eens twee Ferrari 488 GT3's bij, één voor Car Guy Racing, terwijl de andere door Kessel Racing ingezet wordt. Hierdoor komt het deelnemerstotaal op 38 wagens, waarvan maar liefst 21 GT's.

*** Garage 59 maakte al eerder bekend dat Maxime Martin zal aantreden in de Asian Le Mans Series met Alexander West. Sinds eergisteren kennen wij nu ook de derde piloot op de wagen. Zo krijgt het duo de regerende GT4 European Series kampioen Valentin Hasse-Clot naast zich, terwijl Mike Benham en Marvin Kirchhöfer, Yuki Nemoto - regerend kampioen in het Italiaanse GT Sprint-kampioenschap - mee aan boord krijgen.

Manuel Maldonado
Manuel Maldonado
*** In Abu Dhabi zal ook Manuel Maldonado debuteren in de endurance-racerij. Als u zich afvraagt of hij familie is van Pastor Maldonado, dan dacht u correct. Manuel is namelijk de neef van de voormalige F1-piloot. De Venezolaanse youngster zal aansluiten bij United Autosports en zal naast de Asian Le Mans Series met een LMP3 ook aan de start verschijnen in de European Le Mans Series in een LMP2, waarbij hij onder meer Job van Uitert als teamgenoot zal krijgen.

Cool Racing - Ligier JS P320 Nissan
Cool Racing - Ligier JS P320 Nissan
*** Cool Racing heeft zijn plannen voor 2021 bekendgemaakt. Het team onder leiding van Nicolas Lapierre en Alexandre Coigny besloot in het tussenseizoen om niet meer deel te nemen aan het FIA WEC, maar vol in te zetten op de ELMS. Zo zullen zij één LMP2 aan de start brengen voor Lapierre, Coigny en Antonin Borga. Ook zullen er zeker twee LMP3's aan de start verschijnen in de Michelin Le Mans Cup, terwijl er ook wordt nagedacht over een programma in de LMP3-klasse in het ELMS.

Robert Kubica
Robert Kubica
*** Op goed twee weken van de Roar before the Rolex 24 blijven er maar namen van zowel piloten als teams buitenkomen die zullen deelnemen aan de Rolex 24 at Daytona. Zo werd niemand minder dan Robert Kubica bevestigd op de High Class Racing Oreca LMP2. De Poolse ex-Formule 1 piloot die afgelopen seizoen nog in de DTM vertoefde, krijgt een andere ex-DTM piloot aan zijn zijde in de vorm van Ferdinand Habsburg naast de al bevestigde Anders Fjordbach en Dennis Andersen. Normaal trekt het team van daar door richting Sebring, waar Jan Magnussen het Deense duo zal vergezellen.

*** Gezien Mazda maar één DPi zal inzetten, moest een aantal fabriekspiloten op zoek naar een nieuw zitje. Iemand die al zeker aanwezig zal zijn in het IMSA WeatherTech SportsCar Championship is Tristan Nunez, die instapt bij WIN Autosport voor een volledig seizoen. Daar zal de Mexicaan het stuur delen met teambaas Steven Thomas. In de Michelin Endurance Cup-races zal het duo bijgestaan worden door Thomas Merrill, terwijl Matt Bell éénmalig hen zal vervoegen tijdens de Rolex 24 at Daytona.

Turner Motorsport - BMW M6 GT3
Turner Motorsport - BMW M6 GT3
*** In GTD hebben er zich nog twee teams aangemeld. The Heart of Racing, dat vorig jaar hun seizoen in rook zag opgaan door COVID19, bevestigde dat zij in 2021 een volledig kampioenschap betwisten. Ian James en Roman de Angelis worden in Daytona bijgestaan door Aston Martin-fabriekspiloten Ross Gunn en Darren Turner. Ook Turner Motorsports keert terug naar Florida met de vertrouwde BMW. Daar zullen Robby Foley en Bill Auberlen bijgestaan worden door Aidan Read en IndyCar-piloot Colton Herta. Het zal trouwens een speciale editie worden voor het team. Dit zal namelijk de 400ste race zijn waarmee zij met een BMW aan de start verschijnen.

Livery MSR voor Rolex 24 at Daytona
Livery MSR voor Rolex 24 at Daytona
*** MSR heeft de eerste beelden van hun livery vrijgegeven. Het team debuteert in Daytona voor het eerst met de Acura ARX-05e DPi, nadat zij de afgelopen seizoen met de Acura NSX GT3 het mooie weer maakten in de GTD-klasse. Qua kleuren blijven zij trouw aan het roze en zwart en dit ter ere van Autonation Drivepink, een organisatie die het doel heeft om een geneesmiddel te vinden tegen kanker. De wagen zal tijdens de dubbele etmaalrace bemand worden door Dane Cameron, Olivier Pla, Juan-Pablo Montoya en AJ Allmendinger.

***Het andere nieuwbakken team dat met de Acura DPi aan de start verschijnt - namelijk Wayne Taylor Racing - zal deze zondag zijn livery tonen tijdens een virtuele race op iRacing georganiseerd door IMSA. Tijdens de IMSA Preseason Invitational zullen 26 piloten aan de start verschijnen met de Dallara P217 LMP2 tijdens een race van een uur op het virtuele Daytona International Speedway. Geen Belgische inbreng ditmaal, maar wel van de partij zijn onder meer Filipe Albuquerque, Richard Westbrook en Mirko Bortolotti. De race zal live te volgen zijn op alle sociale media-kanalen van IMSA.

Foto's: High Class Racing - United Autosports - Racing International Photography - Georges de Coster - IMSA - MSR  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons