van der Horst

ETCR: Zolder Electrified: Maxime Martin voorlopig op kop

Start kwartfinale 1 Furious
Start kwartfinale 1 Furious
Maxime Martin (Romeo Ferraris) staat voorlopig op kop bij de FIA ETCR-meeting op Circuit Zolder. Hij won zijn kwartfinale in de Furious-pool en gekoppeld aan zijn pole levert dat hem 35 punten op. Dat zijn er drie meer dan Tom Blomqvist (Cupra), die ook zijn kwartfinale (Fast pool - Q1) won, maar bij de kwalificaties vrede moest nemen met P2 en daardoor minder punten pakte. Mattias Ekström (Cupra) bekleedt momenteel de derde plaats, op 8 punten van leider Martin. Naast Martin en Blomqvist wonnen ook Giovanni Venturini (Romeo Ferraris, Fast pool - Q2) en Mikel Azcona (Hyundai, Furious Pool Q2) hun kwartfinales, waarin er telkens gestreden werd over drie ronden.
  • Hamofa Performance
Morgen, zondag, staat om 10.05u de eerste halve finale gepland. Ook dan leggen de piloten elkaar drie ronden lang het vuur aan de schenen met 300 kW vermogen en 40 seconden 150 kW extra boost die ze vrij mogen inzetten tijdens de wedstrijd.

--- Uitslag kwartfinale 1 Fast pool FIA ETCR Zolder (pdf) ---
--- Uitslag kwartfinale 2 Fast pool FIA ETCR Zolder (pdf) ---
--- Uitslag kwartfinale 1 Furious pool FIA ETCR Zolder (pdf) ---
--- Uitslag kwartfinale 2 Furious pool FIA ETCR Zolder (pdf) ---

Foto: Thomas Smets



Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Circuit Internationaal op zaterdag 9 juli 2022 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Circuit Zolder.
  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons