van der Horst

Euro F3: Nürburgring: Raffaele Marciello wint ook derde race

Raffaele Marciello - Prema Powerteam
Raffaele Marciello - Prema Powerteam
Raffaele Marciello heeft na de eerste en de tweede wedstrijd zondag ook de derde race voor het FIA European F3 kampioenschap op de Nürburgring gewonnen en sloot alzo het weekend af met de maximale score. Opnieuw was er geen kruid opgewassen tegen de Italiaan die bovendien een uitstekende zaak doet in het kampioenschap nu Rosenqvist ook in de derde race geen vuist kon maken en eindigde op een ontgoochelende vijfde plaats.
FIA European F3 - Nürburgring
FIA European F3 - Nürburgring
Met drie pole posities en drie overwinningen in drie races nam Marciello alle spanning weg uit de formule 3 races op de Nürburgring. Ook in de derde race lagen de finale posities al snel vast en kon niemand de Ferrari Driver Academy rijder bedreigen. De race begon nochtans met een crash in de eerste bocht waarbij verscheidene wagens betrokken waren en welke het einde van de race betekende voor onder meer King, Sims en Blomqvist. Toen de uitgereden safety car de baan weer vrijgaf, lag Marciello op kop voor Auer en Felipe Derani, die volgorde zou niet meer wijzigen. Rosenqvist, als derde gestart, lag na de herstart als vierde maar verloor nog een plaats aan Tincknell. Met tien overwinningen en 72,5 punten voorsprong op drie manches van het einde heeft Marciello dit weekend een grote stap richting titel gezet.

Uitslag race 3

1. Raffaele Marciello (Prema Powerteam Dallara F312-Mercedes)
2. Lucas Auer (Prema Powerteam Dallara F312-Mercedes)
3. Luis Felipe Derani (Fortec Dallara F312-Mercedes)
4. Harry Tincknell (Carlin Dallara F312-Volkswagen)
5. Felix Rosenqvist (Mücke Motorsport Dallara F312-Mercedes)
6. Alex Lynn (Prema Powerteam Dallara F312-Mercedes)

Foto's: Hans Van Onsem



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Circuit Internationaal op zondag 18 augustus 2013 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Nürburgring.
  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons