van der Horst

Brands Hatch: Elite 2: Race 2: Zege voor Ferrando - Longin op podium

Thomas Ferrando - Knauf Racing Team Ford Mustang
Thomas Ferrando - Knauf Racing Team Ford Mustang
Thomas Ferrando heeft de laatste wedstrijd van de NASCAR Whelen Euro Series op het circuit van Brands Hatch gewonnen. De Fransman leidde van start tot finish en scoorde zo de vierde Nascar-zege uit zijn loopbaan. Stienes Longin reeds een meer dan behoorlijke race en kon de teleurstelling van de dag voordien doorspoelen door knap op het podium te eindigen.
Race 2 van de Elite 2-klasse werd eenmaal onderbroken door een neutralisatie nadat er olie op de piste lag waarop enkele rijders uitschoven. Salvador Tineo Arroyo profiteerde optimaal en pakte de tweede plaats, een stek die hij niet meer uit handen zou geven. Bij de herstart toonde ook Longin Jr. zijn klasse door zich naar een derde plaats te knokken nadat hij eerder al naar P4 opschoof. Met nog drie ronden te gaan, werd het veld terug vrijgegeven voor een laatste, korte eindsprint, maar vooraan veranderde er niets meer. Maxime Dumarey kende een moeilijk weekend en miste wat vertrouwen, de regerend Elite 2-kampioen eindigde zesde; drie plaatsen beter dan Eric De Doncker die zijn klasse won. Jerry de Weerdt tenslotte sloot als zestiende af, eveneens eerste in zijn klasse.

Eind deze maand trekt de Nascar Whelen Euro Series-karavaan naar Frankrijk voor de tweede en tevens laatste oval-meeting van het seizoen.

--- Uitslag Elite 2 Race 2 Nascar Whelen Euro Series Brands Hatch 2015 (pdf) ---

Foto:



Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Nascar Whelen Euro Series op maandag 8 juni 2015 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Brands Hatch.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons