van der Horst

Eurocup Formule Renault 2.0: Andrea Pizzitola en Jack Aitken winnen op de Hungaroring

Start race 2
Start race 2
Op de Hungaroring werden dit weekend ook twee wedstrijden voor de Eurocup Formule Renault 2.0 verreden. De eerste race ging naar Andrea Pizzitola, die zijn tweede zege van het jaar behaalde en Jack Aitken won de tweede race en scoorde alzo zijn eerste overwinning in de klasse. Nyck de Vries, behaalde een derde en een zevende plaats maar blijft ruim op kop in het kampioenschap met 154 punten, Dennis Olsen staat tweede met 108 punten.
Podium race 1
Podium race 1
Andrea Pizzitola startte van op de pole en reed van start tot finish aan de leiding en bleef gans de race de Fransman Charles Leclerc voor.  Nyck de Vries ging in de eerste bocht voorbij Hans Villemi naar de derde positie en behield die tot aan de meet. Na Villemi, Malja en D’Agosto eindigde KTR rijder Alexander Albon op de zevende plaats.  


Bij de tweede race stond Jack Aitken op pole en ook hij bleef de ganse race op kop en scoorde zijn eerste overwinning. Gustav Malja lag aanvankelijk tweede maar hij zag Charles Leclerc en Ignazio D’Agosto  hem voorbij gaan. Leclerc probeerde nog aan te klampen bij de leider maar hij moest zich opnieuw met de tweede plaats tevreden stellen. Alexander Albon werd met zijn wagen van het Belgische KTR zesde.

Eurocup F.R. 2.0: Hungaroring; uitslag race 1:

1. Andrea Pizzitola (Manor MP Motorsport) 16 ronden
2. Charles Leclerc (Fortec Motorsport) +1.029
3. Nyck de Vries (Koiranen GP) +1.182
4. Hans Villemi (Prema Powerteam) +7.321
5. Gustav Malja (Josef Kaufmann Racing) +9.178

Eurocup F.R. 2.0: Hungaroring; uitslag race 2:

1. Jack Aitken (Fortec Motorsport) 15 ronden
2. Charles Leclerc (Fortec Motorsport) +0.573
3. Ignazio D’Agosto  (Koiranen GP) +1.548
4. Gustav Malja (Josef Kaufmann Racing) +4.892
5. Matt Parry (Fortec Motorsport) +5.701

Foto's: World Series by RenaultDit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Circuit Internationaal op maandag 15 september 2014 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Hungaroring.
  • 24 Hours of Zolder

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons