van der Horst

Eurocup Formule Renault 2.0: Moskou: Eerste overwinning voor Kevin Jörg

Kevin Jörg - Josef Kaufmann Racing
Kevin Jörg - Josef Kaufmann Racing
Kevin Jörg werd in Moskou de zesde winnaar in evenveel races bij de Eurocup Formule Renault 2.0. Nyck de Vries, die gisteren in de eerste race opgaf, werd nu tweede en profiteert van het forfait van Bruno Bonifacio om zijn leidersplaats in het kampioenschap te versterken. Alex Albon, die uitkomt voor het Belgische KTR scoorde zijn eerste podiumplaats in de Eurocup.
Kevin Jörg (Josef Kaufmann Racing) verraste bij de start poleman Nyck de Vries (Koiranen GP) en nam de kop van de race om die niet meer los te laten tot aan de finishvlag. De Vries probeerde nog aan te klampen maar stelde zich uiteindelijk tevreden met de punten van de tweede plaats, temeer daar zijn grootste rivaal in het kampioenschap, Bruno Bonifacio wegens mechanische problemen niet aan de start verscheen. Alex Albon (KTR) reed een mooie race, hij hield gans de wedstrijd Matt Parry (Fortec) en Dennis Olsen (Prema Powerteam) achter zich en scoorde zijn eerste podiumplaats in de Eurocup. Aurélien panis, die gisteren de eerste race won werd ditmaal achtste.  

Uitslag race 2, Moskou:

1. Kevin Jörg (Josef Kaufmann Racing) 18 ronden in 28:01.419
2. Nyck de Vries (Koiranen GP) +0.768
3. Alexander Albon (KTR) +2.558
4. Matthew Parry (Fortec) +3.237
5. Dennis Olsen (Prema Powerteam) +4.174
6. Andrea Pizzitola (Manor MP Motorsport) +4.651
7. Matevos Isaakyan (JD  Racing) +5.782
8. Aurelien Panis (ART Junior) +6.424

Foto: Niels Vaeck



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Circuit Internationaal op zondag 29 juni 2014 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Moscow Raceway.
  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons