van der Horst

EuroNASCAR Finals: Eerste zege voor Jacques Villeneuve

Jacques Villeneuve - Academy Motorsport / Alex Caffi Motorsport
Jacques Villeneuve - Academy Motorsport / Alex Caffi Motorsport
Jacques Villeneuve (Academy Motorsport / Alex Caffi Motorsport) heeft op het circuit van Vallelunga zijn eerste zege in de NASCAR Whelen Euro Series behaald. De Canadees won niettegenstaande een time penalty van vijf seconden de eerste EuroNASCAR PRO race voor Vittorio Ghirelli (Not Only Motorsport) en Gianmarco Ercoli (CAAL Racing). Ghirelli nadert in de puntenstand tot op 5 punten van leider Loris Hezemans (Hendriks Motorsport).
Voor Hezemans net als voor Alon Day (CAAL Racing) kende de race een catastrofaal verloop. Day worstelde met het weggedrag van zijn wagen en werd dan nog aangereden door Hezemans met een opgave als resultaat. De Nederlander werd bestraft met een drive through en viel terug naar de tiende positie.

Tobias Dauenhauer - Hendriks Motorsport
Tobias Dauenhauer - Hendriks Motorsport
De eerste race van de EuroNASCAR 2 werd gewonnen door Tobias Dauenhauer (Hendriks Motorsport), die hiermee zijn voorsprong in de puntenstand verder uitbouwde. De als zesde vertrokken Martin Doubek (Hendriks Motorsport) wist op te klimmen tot de tweede positie. De laatste podiumplaats ging naar Franceso Garisto (42 Racing). Simon Pilate (DF1 Racing) reed een sterke race en kwam als vierde over de finishlijn.

Foto's: NASCAR Whelen Euro Series/Stephane Azemard 
 



  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons