van der Horst

European Motor Show Brussels 2016: Eén wereldpremière en elf Europese premières

Ferrari California T "Francorchamps edition"
Ferrari California T "Francorchamps edition"
Eén wereldpremière en elf Europese premières, dit is het eerder wat magere aanbod aan nieuwigheden op de European Motor Show Brussels 2016. Brussel is al lang niet meer het salon waar nieuwe modellen gelanceerd worden, maar gelukkig krijgen de bezoekers nog een zestigtal Belgische premières voorgeschoteld. De enige wereldpremière is te vinden op de stand van Toyota waar de opgefriste Verso wordt voorgesteld, naast een facelift kreeg de wagen ook alle mogelijke veiligheidssystemen mee. Of moet men misschien het exemplaar van de California T die Ferrari op vraag van Francorchamps Motors ontwierp rekenen bij de wereldpremières? Meer dan een opgefrist interieur en wat gekleurde strepen op de carrosserie kreeg dit unieke exemplaar echter niet.
  • Prospeed Competition
Land Rover Range Rover Evoque Convertible
Land Rover Range Rover Evoque Convertible
In een vorig artikel hadden we het al over de Europese premières bij Porsche en Mercedes, die ieder twee nieuwigheden in petto hadden. Hier kijken we even wat de zeven overige Europese premières zijn die op het salon te vinden zijn. Opvallen doet hij zeker de Land Rover Range Rover Evoque Convertible, het is wel even wennen bij het aanschouwen van een Range Rover zonder “dak” en de meningen of de wagen nu mooier oogt dan het origineel zijn nogal uiteenlopend.    

Fiat Tipo
Fiat Tipo
Ook de moeite om even bij stil te staan is de terugkeer van een compacte middenklasser bij Fiat. Het Italiaanse merk toont ons in Brussel de vierdeursversie van de nieuwe Tipo, een model dat elders gekend is als Egea. De wagen kan uitgerust worden met een 1.3 Multijet II motor van 95 pk of een 1.4 Fire van 95 pk. Een vijfdeursversie en een break van de door FCA ontworpen bolide volgen later.


Mini One D Clubman
Mini One D Clubman
Bij Mini staan er niet minder dan twee Europese nieuwigheden. Vooreerst is er de Mini Cabrio die met verschillende motoren verkrijgbaar is en een tiental centimeter groter is geworden. Op het salon wordt de cabrio met soepel dak in een Cooper-S versie getoond wordt. De Mini One D Clubman, wederom met dubbele deurtjes achteraan, is dan weer uitgerust met een diesel driecilinder motor.


Mitsubishi Space Star
Mitsubishi Space Star
Bij de Japanners is het uitkijken naar de Subaru Forester en de Mitsubishi Space Star. De Forester kreeg een facelift en ook het interieur werd opgefrist. De kleine Mitsubishi Space Star kreeg een grondige opknapbeurt zowel de voor- als de achterzijde werden grondig hertekend. Ook binnenin kreeg de wagen een opfrisbeurt en werd de uitrusting uitgebreid met onder meer het nieuwe Global navigation-systeem. De motorisatie bestaat uit een compacte drie cylinder. Rest er nog een buitenbeentje met de ARV Luxury Vans VIP Transport, die men moeilijk kan rekenen tot de klassieke auto’s voor “algemeen” gebruik.

Foto's: Ronald Janssens, Marnik Mouchaers & Niels Vaeck



  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons